Lihtsad toiduasendused, mille abil kõhurasva kaotada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillkapsariis.
Lillkapsariis. Foto: SCANPIX

Mõnikord ei olegi palju vaja, et kaalust alla võtta, kui õnnestub oma toitumisharjumusi pisut muuta. 

Toitumisnõustajad annavad Daily Mailis nõu, kuidas vahetada kaloririkkaid sööke millegi tervislikuma vastu, et kaalulangetus ei oleks piinarikas ja üleminek madalamale kaloraažile kulgeks sujuvamalt. 

Joo late asemel lahjemat musta kohvi

Suures lates võib olla kuni 290 kilokalorit. Kui oled harjunud jooma latet, proovi lahjemat musta kohvi (näiteks Americanot), kuhu vajadusel lisa vaid väike törts piima, et selle maitse oleks sinu jaoks talutavam.

Kommi asemel söö tumedat šokolaadi

Kui tuleb suur tahtmine maiustada, siis võta tavapärase küpsise ja kommi asemel kolm tükikest kvaliteetset tumedat šokolaadi. 70-protsendiline tume šokolaad aitab väga hästi magusaisu vastu ja selles ei ole ülemäära palju suhkrut.

Tee võileiba kapsalehtedega

Teine kord, kui plaanid süüa võileiba, pane juust-vorst (või mis iganes sa tavaliselt saiale paned) punase kapsa lehtede vahele. Kapsalehtedega «võileibu» on lihtne ka tööle kaasa võtta.

Rukkileib saia asemel

Kui kapsas on sinu jaoks täiesti vastuvõetamatu, siis eelista vähemalt valge saia asemel rukkileiba. Selles on vähem kaloreid ja see hoiab kõhtu kauem täis.

Salatikastme asemel eelista oliiviõli ja sidrunimahla

Juustu- või koorekaste võib lisada su toidule oma 250 kilokalorit, mis tähendab, et tervislikust salatist saab hetkega rammus toit. Supilusikatäis oliiviõli ja natuke sidrunimahla vähendavad seda kalorikogust poole võrra.

Suhkru ja kunstliku magusaine asemel proovi kaneeli

Kunstlikud magusained mõjuvad retseptoritele sarnaselt tavalise suhkruga ehk suurendavad insuliini tootmist ja tekitavad veelgi suurema magusaisu. Kaneel on aga tervisele mitmekülgselt kasulik ja muu hulgas kiirendab ka ainevahetust.

Valge riisi asemel söö köögiviljariisi

Tavalise riisi asemel tasub süüa näiteks brokoliriisi või lillkapsariisi. Nii saad hoobilt suurendada oma menüüs köögiviljakogust ja vähendada kaloreid. 

Kuivatatud puuviljade asemel söö värskeid puuvilju

Tihti soovitatakse kommi asemel süüa kuivatatud puuvilju, mis on teatud mõttes tervislikumad. Sellegipoolest ei ole ka kuivatatud puuviljad ja marjad kaalulangetajale head, sest sisaldavad kontsentreeritult väga palju suhkrut. Värskest kraamist saad kõhu kiiremini täis ja sööd kokkuvõttes vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles