Külmkapp läheb internetti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Samsung

Elektroonikagigant Samsung kuulutas septembri alguses Berliinis toimuval iga-aastasel IFA koduelektroonika messil, et toob lõpuks Euroopasse kauaoodatud netikülmikute tippmudeli Family Hub. Kodumasin oskab toidukraami peenele ja täpsele säilitamisele lisaks palju muud, mis ei kuulu külmikute tavapärasesse repertuaari. Kui uus imetoode netikülmik üldse on?

Koduseks kasutuseks mõeldud külmkappe hakati tootma umbes sada aastat tagasi. Toona veel üpriski kohmakate kodukülmikute tootmise üheks pioneeriks oli Electrolux. Freooni kasutuselevõtt 1920. aastatel tegi külmikud kodu- ja kasutajasõbralikumaks. Eks iga algus ole keeruline ja nii sai ka külmkappide tootmine hoo sisse siiski alles pärast Teist maailmasõda. Eelmise sajandi 1950.-60ndatel arenes tehnoloogia jõudsalt ja külmikutele õpetati sulatusrežiime, aga ka jääkuubikute tegemist.

1970ndad lisasid arengut energiakulu vähendamise ja loodushoidlikkuse poole. Sajandivahetuseks olid külmkapid kõikides arenenud riikide köökides ennast pöördumatult kehtestanud. Eks see elu köögis pliidi ja külmiku vahel käibki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles