Lugeja: lapsevanemad alustagu iseenda trenni utsitamisest! (1)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Palusime oma lugejatel jagada mõtteid, kuidas parandada meie laste halba füüsilist vormi ning kuidas leida mooduseid, et neid trenni utsitada. Kirjutas meile lugeja Pille, kes leiab, et alustama peaks hoopis endast.

«Miks utsitama? See on minule arusaamatu,» kirjutab Pille. «Peres, milles ka ema ja isa ei pea ennast spordipõlguriteks (tugitoolisport arvesse ei lähe!), on trennid ja sporditegemine elu igapäevane osa. Midagi, millest ei ole vaja eraldi kilgata (või Facebookis Endomondo kaudu oma spordikilomeetreid jagada).

Kui vanemad teevad trenni ning peavad liikumist ja liigutamist iseenesestmõistetavaks, teevad seda automaatselt ka nende lapsed. Parim eeskuju on isiklik eeskuju ning seda saavad näidata vaid laste endi vanemad. Nii et – kõigepealt vanemad trenni ja seejärel tulevad lapsed ise vabal tahtel järele. Omast kogemusest kinnitan – toimib.  Sellel sügisel ei olnud meil kodus küsimustki, kas trenni minna või mitte. Ainuke küsimus oli, et millisesse, sest kuna laps on veel väike, köidavad teda praegu mitmed asjad. Aga hoiatan: laps peab nägema rõõmsalt treenivat vanemat, muidu see meetod ei toimi.

Lapsevanemad peavad alustama iseenda utsitamisest!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles