Nipid hilisõhtuse näksimise vältimiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õhtuti on väga raske oma isudele vastu panna. Eriti kui selja taga on emotsionaalselt raske päev ja tahaks end hea-paremaga poputada. Need, kel on kaaluga probleeme, ei saa seda endale paraku lubada, sest nagu uuringud näitavad, võib näksimine enne magamaminekut põhjustada kaalutõusu.

Pure Wow pakub välja lihtsaid soovitusi neile, kes ei saa õhtusest söögiisust kuidagi lahti. 

Tunne oma isusid

Selle asemel, et loiult külmikuni vantsida ja jäätis ette võtta, pane paremini tähele, mis kell sul tavaliselt pärast õhtusööki uuesti isu tekib ja mille järele. Mida paremini sa oma harjumusi mõistad, seda lihtsam on neid muuta. 

Söö rohkem valku

Kui õhtul läheb ikkagi kõht nii tühjaks, et ei lase olla, siis võib see olla märk, et su õhtusöök ei olnud ammendav. Söö õhtuks rohkem valke ja vaata, kuidas läheb. Loodetavasti püsib kõht niimoodi kauem täis. Valke on palju näiteks kaunviljades.

Joo taimeteed

Mõnikord on harjumus õhtul midagi süüa nii suur, et sellest ei saa lahti ka siis, kui kõht on tegelikult täis. Proovi asendada oma tavapäraseid suupisteid teega. Tee joomine on lohutav rituaal, sest sooja tassi käes hoidmine mõjub lõõgastavalt ja viib mõtted toidult mujale.

Mine jalutama

Kui õhtune isu kisub mõttesse ja ei taha kuidagi järele jätta, siis eemalda ennast sõna otseses mõttes ahvatlustest ja mine õue. Värske õhk ja liigutamine tulevad ka ainevahetusele kasuks, korrastavad mõtteid ja aitavad hiljem paremini uinuda. 

Maga rohkem

Unepuuduses tekib kergesti suur isu rämpstoidu järele. Kaua üleval olles tõuseb näljahormooni greliini tase ning leptiini tase langeb, mistõttu on ka raske aru saada, kui kõht on täis. Piisav uni aitab neid hormoone tasakaalus hoida. Pealegi on söömist lihtsam vältida, kui pikutad voodis ja hambad on pestud. Edaspidi harjud uue režiimiga ja elu muutub oluliselt tervislikumaks. 

Kui näksid, siis tervislikult

Alludes soovile siiski midagi näksida, tasub haarata midagi mõistlikku. Varu koju magusaisu leevendamiseks puuvilju ja marju, soolase isu korral popkorni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles