Inspireeriv video: joogaõpetaja, kes murrab kõiki stereotüüpe

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook / Kuvatõmmis

«Stereotüüpne joogaõpetaja on valge, sale, traditsioonilisel kombel väga haritud,» ütleb joogatreener Jesamyn Stanley. «Kui ma vaatan joogaajakirja kaant, saan ma aru, et ma ei sobiks sinna, miks ma üldse proovin.»

Jesamyn hakkas joogaga tegelema mõni aeg tagasi, kui tundis, et on sarnaselt teiste milleniumi-lastega jõudnud oma elus punkti, kus tal polnud aimugi, kuhu ta teel on, mida ta teeb ning kuidas olla õnnelik.

Nii jõudis ta bikram jooga stuudiosse, kuna on alati tundnud, et bikram on kõikehõlmavam joogaliik. «See on väga avatud ja tervitav keskkond,» ütleb Jesamyn. «Kui ma hakkasin ka teistes stuudiotes käima, mõistsin ma, kui tahtmatult ebaviisakad on teised õpilased ja õpetajad. Ma olen peaaegu alati kõige paksem inimene ruumis ja on väga raske tunda, et kõik vahivad sind ja mõistavad sind hukka.»

Seetõttu hakkas naine kodustuudios treenima ning kui ta tegi treeningutest pilti, et oma arengut jälgida ja fotosid Instagrami postitada, märkas ta alles tõeliselt oma keha. «Senini olin ma oma selga vihanud, sest seal on rasvarullid, kuid nüüd ma vaatasin: ma suudan oma selgroogu uskumatutesse asenditesse painutada! See peab olema ilus!»

 

A photo posted by Jessamyn (@mynameisjessamyn) on

«Kui sa oled paks ja tahad teha ükskõik, millist trenni, tahavad teised, et sa oma keha kinni kataksid. Aga mind ei huvita, mida teised ütlevad, ma olen, kes ma olen ja kannan, mida tahan! See on meie relv, nii muudame me elusid!»

This body activist challenges all yoga stereotypes

My new hero. For more body positivity: http://trib.al/KQXaG6z

Posted by The Scene on Sunday, 19 June 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles