Iluvaldkonna spetsialist: ilumaailmas on enese koolitamine vältimatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deivia Viira
Deivia Viira Foto: Erakogu

Inimene õpib kogu elu ja see kehtib igal alal, samuti küünetehnikute maailmas. Uusi tehnikaid, disaine ning võimalusi tuleb kiirelt juurde ning selleks, et olla pädev, oleks kasulik võtta osa erinevatest koolitustest. Kuna koolituste valikuid on üpris palju, siis uurisime pikaajalise küünetehniku, koolitaja ning Nail Passion e-poe looja Deivia Viira käest, kui tihti võiksid tehnikud koolitustest osa võtta ning mida annab teiste koolitamine koolitajale.

Miks on vajalik, et küünetehnik pidevalt läbiks uusi koolitusi?

Kuna küünte vallas areneb kõik sama kiiresti, nagu muudes valdkondades, on oluline, et küünetehnik aeg-ajalt enda teadmisi värskendaks ja läheks uuendustega kaasa. Ilumaailmas on enese koolitamine tegelikult vältimatu. 

Kui tihti võiksid tehnikud koolitustest osa võtta?

Tänapäeval on väga palju koolitusi ning uusi erinevaid tehnikaid ja disainiliike. Optimaalne oleks läbida aastas 1-4 koolitust. Kindlasti ei soovita lühikese aja jooksul käia paljudel erinevatel koolitustel – minu soovitus on teha üks tehnika enda jaoks selgeks ja alles siis asuda järgmise kallale. Kõike läbisegi üheaegselt omandada on ka kõige andekamatel keeruline.

Milliseid koolitusi te ise läbi viite? 

Teen erinevaid täiendkoolitusi peamiselt edasijõudnutele, mille käigus juhendan ja suunan, kui mina teeks midagi teisiti. Suurt rõhku panen ka aja kokkuhoiule – tihti kulutatakse aega ebaratsionaalselt.

Mõne jaoks on koolitus imerohi, teise jaoks mitte – koolitustele tuleks tulla kindla sooviga end arendada ja anda endast kõik ka peale koolitusruumist välja astumist. Mitte kunagi ei tasu oodata paremaid tulemusi, kui siis, kui oled selle nimel tööd ja vaeva näinud.

Mida annab koolitamine koolitajale? 

Sain juba ammu aru, et kui töötan ainult oma püsiklientidega, ei suuda ma teha rohkemat, kui oma püsiklientide käed kaunimaks. Nõudlust on olnud alati rohkem, kui teha olen jõudnud, aga ööpäevas on liiga vähe tunde, et kõiki soovijaid vastu võtta.

Koolitajana saan laiendada hea töö kvaliteeti kaugemale. Mul on hea meel, et olen paljudele eeskujuks ning iga hea tagasiside kinnitab, et teen õiget asja. Mulle on ka öeldud, et ainult minu nägemine on neile motiveeriv ja edasiviiv jõud. 

Iga koolitus annab uue kogemuse ja nagu öeldakse – inimene õpib kogu elu, nii ka mina. Oskan arvestada õpilaste erineva tasemega ning olen positiivse suhtumisega. Oluline on ka õpilase positiivne meelestatus – nii sujub koolitus kenasti ja omandatakse lihtsamalt uusi teadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles