Kui hea seks võib muutuda ohtlikuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Vanematele meestele võib väga hea seks olla riskantne, sest aktiivne seksuaalelu võib neid sõna otseses mõttes tappa.

Michigani Riikliku Ülikooli ja Chicago Ülikooli uue uuringuga leiti, et vanematel meestel, kes harrastavad sageli (rohkem kui korra nädalas) nauditavat seksi, on suurem risk saada südameinfarkti ja teisi südame-veresoonkonna haigusi, vahendab Seeker.

Kuigi meestele võib aktiivne seksuaalelu muutuda teatud vanusest ohtlikuks, on see vanematele naistele hoopis kasulik vähendades näiteks hüpertensiooni riski. 

Uuringus analüüsiti 2204 57-85-aastase inimese terviseandmeid esiteks 2005.-2006. aastal ja hiljem uuesti viis aastat hiljem.

Seksuaalselt aktiivsed mehed elasid küll põnevamat elu, kuid kogetud erutuse tõttu esines neil ka rohkem südame-veresoonkonna tüsistusi võrreldes nende meestega, kes elasid kasinat seksuaalelu. Regulaarselt seksivate meeste infarkti risk oli isegi kaks korda suurem kui teistel ning veelgi kõrgem nendel meestel, kelle suhe partneriga oli meeldiv ja rahuldustpakkuv. 

«Kuna vanematel meestel on noortega võrreldes kas meditsiinilistel või emotsionaalsetel põhjusel raskem orgasmi saada, siis võivad nad tippu jõudmise nimel end pingutades ära kurnata ja see tekitab südame-veresoonkonnale suurt stressi,» selgitas uuringu kaasautor Hui Liu, kelle sõnul võivad selles oma rolli mängida ka seksuaalvõimekuse tõstmiseks kasutatavad ravimid. 

Eakatel naistel aitab aga regulaarse seksuaalelu südamehaiguste riski vähendada, kuigi arsti sõnul on mõju positiivne vaid siis, kui suhe on naise jaoks kvaliteetne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles