Kuidas erineb meeste ja naiste jaoks magamine?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Kõik naised, kes on kunagi mehega voodit jaganud, teavad, et mehe ja naise harjumused õhtuti enne magama jäämist ja magamisel on erinevad. Näiteks, kelle jalad voodis tihtipeale külmetavad?

Cosmopolitani abiga panime kirja kuus viisi, kuidas meeste ja naiste jaoks magamine erineb.

  1. Naised väsivad õhtul kiiremini ära. Naistel ja meestel on erinev ööpäevane rütm. See tähendab seda, et naised tunnevad umbes kaks tundi enne kui mehed, et nad on väsinud ja tahaksid magama minna.
  2. Meestel on raskem varakult magama minna. Kui te lähete ühel ajal magama, siis on väga tõenäoline, et mehel läheb natukene rohkem aega, et magama jääda. Just selle seesmise kella pärast, mis naistel on kaks tundi ees.
  3. Naised võivad ärgata enne, kui äratuskell heliseb. Naised on hommikuti erksamad kui mehed ja seetõttu võivad nad silmad lahti teha juba siis, kui päike hakkab alles tõusma ja äratuskellani on veel aega.
  4. Mehed magavad kergemini sisse. Kuna mehed tahavad õhtuti tavaliselt hiljem magama minna, siis nende seesmine kell ütleb neile, et nad võiksid hommikul selle võrra kauem magada.
  5. Mehed näevad rohkem unenägusid kui naised. Unenägude nägemine toimub REM une ajal, mis on kõige sügavam uni. Tavaliselt keha temperatuur magamise ajal langeb, aga naistel võib see näiteks menstruaaltsükli ajal tõusta, mis vähendab REM une aega, mis tähendab, et naistel on kahjuks vähem võimalusi unenägusid näha.
  6. Naiste jalad külmetavad voodis tihedamini kui meeste. Eksperdid ütlevad, et naised on tundlikumad selles osas, kui verevarustus kätes ja jalgades läheb aeglasemaks. See juhtub siis, kui unekell naise kehas annab märku, et aeg oleks magama minna, mis omakorda aeglustab sooja vere voolavust soontes, mille tulemusena naiste jalad õhtuti külmetavad.

Loomulikult on need üldised tähelepanekud ja kui sinule ning su mehele need ei kehti, siis teil on ilmselt üldisest erinev unerežiim. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles