Viis asendusainet, mida panna kohvi sisse, kui piim on otsa saanud

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu magustoit hommikusöögiks.
Nagu magustoit hommikusöögiks. Foto: SCANPIX

Kohvisõltlased, kes musta kohvi ei talu, on suures hädas, kui piim või koor saavad ootamatult otsa või on halvaks läinud. Kuum kohv aurab juba tassis, aga midagi pole lahjenduseks sisse panna. 

Kriisiolukorras tasub proovida muid lahendusi. Kui lehmapiim on otsas, ei ole sul tõenäoliselt kodus ka soja-, mandli- või kookospiima. Selle peale võid kindel olla, et keefir või pett kohvi sisse ei sobi. Extra Crispy pakub aga välja teisi lahendusi, mis võivad su hommiku päästa.

Jäätis

Lõpeks on jäätis peaaegu nagu külmutatud piim ja suhkur, mida sa nagunii oma kohvi sisse paneksid. Lisa lusikatäis jäätist kohvi sisse ja sega. Kui selles on šokolaadi, teeb see joogi veelgi paremaks. 

Vahukoor

Vahustatud koor läheb kohvi sisse lisades uuesti vedelaks. Vahukoore puhul on vaid oht, et see läheb tükki, mistõttu tuleb jooki korralikult segada.

Taluvõi

Kui sa pole seda kunagi varem proovinud, võib võiga kohv esialgu tunduda võika mõttena. On inimesi, kes oma kohvi ainult võiga joovadki ja seda taevani ülistavad. Sega kohv võiga blenderis läbi, et joogi peale tekiks võine vaht.

Kookosõli

Kui võid ei ole, proovi kookosõli. Sarnaselt võiga tuleks ka kookosrasva vahustada, et sellest tekiks vaht, muidu see vajub joogi põhja.

Alkohol

Kui sa otsid meeleheitlikult midagi musta kohvi sisse, siis … oled sa meeleheitel, eks ole. Kohvi sisse saab maitseks lisada ka viskit või näiteks koorelikööri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles