Mida mehed tegelikult tahavad? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Mida mehed naisest ootavad ja mida nad tegelikult saada tahavad? Sellele ei pruugi olla ühest vastust, kuna mehedki on pidevas arengus. 

Meeste seksuaalsuse uuringud oleksid tegelikkuses võinud lõppeda aastal 1989, kui kaks psühholoogi, Russell Clark ja Elaine Hatfield, andsid teada oma Florida ülikoolis läbi viidud eksperimendist.  Eksperimendi jaoks värvati noored naised, kes seejärel saadeti ülikoolilinnakus noormeeste juurde. Mõned neist pidid kutsuma mehe kohtingule, teised ööseks enda poole ja kolmandad otse voodisse, kirjutab Psychology Today.

Mis selgus? Pea 70 protsenti meestest nõustusid tüdrukut külastama ning 75 protsenti olid valmis tüdrukuga kohe voodisse hüppama. Vähemalt üks uuringus osalenud meestest küsis: «Milleks oodata õhtuni?» Teine jällegi kontrollis olematut kalendrit ning pakkus sobivamaks homse päeva. Üks vabandas ning ütles, et on abielus ning seejärel vabandas, et ta pidi abielu tõttu keelduma. Pelgalt pooled meestest olid nõus minema kohtingule. See näitab, et mehed on valmis kasutama võimalust minna esimese ettejuhtuva tüdrukuga pigem voodisse kui õhtusöögile.

Uurimus tõestas, et meeste stereotüüp nende soovide kohta vastab tõele. Mehed tahavad naisi. Kui võimalik, siis kohe, kasvõi ainult tänaseks. Halvimal juhul homseks. Aga alati pole asi õigetes kurvides, vahel me tahame ka, et naisel oleks hea iseloom. Et kaasneks väike romantiline komöödia. Ning muidugi tahame ka meie kaissu.

Hatfieldi lisauuring tegi kindlaks, et mehed tõesti tahavad seksi, kuid vahel on meil seda vaja selleks, et arendada suhtes emotsionaalseid sidemeid. Mõned meist tahavad öelda «ma armastan sind» enne naist. Me tahame jõuda enne naisi armastuseni ja võita. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles