Seitse märki, et peate külastama paariterapeuti

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Suhted on teadupoolest keerulised ning abi otsimine ei tähenda sugugi, et te olete alla andnud. Kui te pole kindlad, kas nõustamisteenus on midagi, millest teie suhe praegu võidaks, siis siin on seitse märki, mis viitavad, et peaksite seda tegema.

1. Te ei räägi teineteisega. Kui te ei suuda üksteisega avatud ja ausad olla, on teil suur probleem. Suhtlemine on iga suhte alus, nii et kui te ise enam hakkama ei saa, võib vahendaja olla suureks abiks.

2. Sul on alati õigus, tema alati eksib. Keegi pole täiuslik ja sa ei saa eeldada, et sul on alati õigus. Kui sa aga kipud kiiresti partnerit süüdistama, lükkad sa teda endast eemale. Ehk oled sa millegi muu tõttu õnnetu ja sa ei oska seda sõnastada või selles osas aus olla? Suhtenõustaja võib siin olla asendamatu, kirjutab Female First.

3. Te tahate lahendada probleemi, kuid ei tea, kuidas sellele läheneda. Me kõik oleme inimesed ja probleemide lahendamine võib mõnikord olla väga keeruline. Ka siin tuleb appi paariterapeut, et suhtesõlmi puntrast harutada.

4. Teie suhtes on truudusetust. Afäärid ja truudusetus võivad suhte kiirelt tappa, kuid see võib olla ka võimaluseks oma suhte kallal töötada ja vaeva näha. Lõpus võite te mõlemad tugevamatena sellest situatsioonist väljuda, olgu siis koos või eraldi. Kui te ise ei tea, kust suhte taastamisega alustada, on abiks professionaal.

5. Muret valmistab suguelu. Ka parimad paarid võivad teinekord seksiga jännis olla. Kui te olete voodis õnnetud, on tõenäoliselt midagi sügavamat lahti. Paarinõustaja on õppinud selliseid probleeme lahendama.

6. Usalduse puudumine. Usalduseta ei toimi ükski suhe, ilma selleta on õhus muremõtted, süüdistused ja negatiivsus – see kõik lükkab teid teineteisest eemale. Erapooletu inimene aitab juhtida teid läbi valusate mõtete ja tunnete ning aitab jõuda välja selleni, mis on tegelikult probleemiks.

7. Te kaalute lahkuminekut, kuid kardate, et see oleks viga. Kui te kaalute suhte lõpetamist, on see tugevaks märgiks, et peate üht-teist läbi mõtlema ja arutama. Ka siin saab abiks olla paariterapeut, kes aitab teil üksteisega võimalikult valuvabalt suhelda ning lahendada probleeme, mis lahendust vajavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles