Seitse kõige suuremat valet, mis takistavad sul õnnelikuks saamast (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Pikapeale meie mõtetest saavad uskumused, mis on tore, kui meie mõtted on positiivsed. Vahepeal sisendame endale valesid, mis võivad lõpuks saada reaalsuseks. Mõnevõrra lihtsam on neid valesid endale korrutada, kui vaadata otsa tõele, mis on ebamugav ja valus. 

Greatisti abil panime kirja seitse valet, mida inimestel meeldib endale sisenda, mis pakuvad hetkelist mugavust, aga lõpuks takistavad meil tegelikult õnnelikuks saada.  

1. «Ta kindlasti muutub.»

Reaalsus on see, et sa ei saa kedagi muuta või «parandada». Sa võid teist inimest julgustada paremuse poole liikuma, aga mitte muuta. Kui inimesel on probleeme truudusega, alkoholi, võlgade või tervisega, siis ainuke inimene, kes neid aidata saab, on nad ise.

2. «Ühel päeval ma teen selle ära.»

See üks päev on eriti petlik vale, mida inimesed usuvad. Ühel päeval ma reisin terve maailma läbi, kirjutan raamatu, alustan oma äriga ja muud valed, mida inimesed usuvad. Ühel päeval sa hoopis ärkad üles ja avastad, et sul ei ole enam aega selleks. Keegi ei tea, kui palju väärtuslikke päevi meile antud on ja just seetõttu tuleb asjadega kohe alustada. Olevik on ainus, mis meil on.

3. «Kui mul oleks rohkem aega, siis ma teeks seda ja seda.»

Inimeste lemmik asi on süüdistada kõiges aega. Meil ei ole aega, et teha trenni, mediteerida või lugeda. Mis oleks siis, kui sa ärkaksid igal hommikul 20 minutit varem üles ja teeksid elutoas joogat? Mis oleks siis, kui sa kannaksid käekotis raamatut ja iga kord, kui sa kuskil midagi või kedagi ootama pead, saad natukene lugeda? Lisaks veedame iga päev väga palju aega sotsiaalmeedias, mille arvelt võiksime vabalt kas või paar lehekülge raamatut lugeda.

4. «Kui mul oleks see, siis oleks kõik palju parem.»

Tegelikult on nii et, kui sa ei ole praegu õnnelik, siis sa ei saa järsku õnnelikuks pärast seda, kui sa oled saanud selle raha, armastuse, ametikõrgenduse või täiusliku keha. Kõige parem asi, mida sa saad teha, on olla tänulik nende asjade eest, mis sul on ja kõik läheb kohe paremaks, sest sa saad aru, et sul on tegelikult piisavalt.

5. «Ma olen lõksus»

Isegi, kui sulle tundub, et väljapääsu ei ole, siis tegelikult on inimesel alati valikuid. Tuleb olla julge ja valida endale sobivam tee ning mitte karta ebaõnnestumist. Korrutada endale, et sa oled lõksus ja sellest olukorrast ei ole mitte mingisugust välja pääsu, on turvalisem ja lihtsam, aga tegelikult ei ole, see läheb ajaga hullemaks.  ´

6. «Ma ei ole valimis seda tegema.»

Mitte keegi ei ole kunagi päriselt valmis, et saada lapsevanemaks, ettevõtjaks või suureks elumuutuseks. Nad lihtsalt alustavad kuskilt ja nii saadaksegi selleks valmis. Kui sa ütled, et sa ei ole valmis midagi tegema, siis see tähendab, et tegelikult sa ei ole sellest eriti huvitatud või viivitad sellega tõenäoliselt hirmust.

7. «Ma ei ole selleks piisavalt hea.»

See on kõige suurem vale. Tegelikult on sinus kõik olemas, et elada teistega võrdväärselt õnnelikku elu.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles