Trendisoovitus: liblikad talves

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disaineri lemmikkleit: imelist sätendavhalli plisseerkleiti kannab modell Mari Sotter.
Disaineri lemmikkleit: imelist sätendavhalli plisseerkleiti kannab modell Mari Sotter. Foto: Kalev Lilleorg

Sügise närtsimise ja rändlindude lahkumise nukrusega pole vaja kaasa minna. Mis siis, et mujal suiguvad sitikad talveunne  – kleitidel on just nüüd paras aeg liblikad lendama lubada!

Kõige vettpidavam moesoovitus kõlab nii: uju vastuvoolu! Ehk milleks me ometi riietume? Kas selleks, et ühtsesse trendimerre, teiste samasuguste hulka ära kaduda? Või selleks, et iseendana silma paista ja meelde jääda? Usu, teine taktika on palju tervislikum.

Talv tähendab tavaliselt stiilikeele tõsinemist ja lillede-liblikate kadumist. Kuid tavaline on igav! Teeks sel korral vastupidi? Hõljuvad, lendlevad kleidid, liblikatiivad ja lilleõied ei paneks suvel kedagi samaväärselt pead keerama, nagu need seda talvel suudavad.

Tiina by Tiina Talumees päris suvise heinamaagammaga siiski ei ehmata – liblikatiivad on murtud ja mahedas koloriidis, harmoonia loovad luksuslik lilla ja kuldooker, millele sekundeerivad suursuguses rahus sillerdav šampanjatoon, pärlhall ja sügavmust. Kes ütles, et liblikamaailmas tumedaid toone ei leidu? Maagilisi ööliblikaid on ka sügavate toonidega, lisaks on ka kõige kirkama tiiva teine pool must. Ning looduse piiridest võib loomingus alati ka rahumeeli üle astuda.

Lisaks tiivulistele ahvatlustele muutus Tiina pret-a-porter kollektsioon sel sügisel kraadi võrra luksuslikumaks. Populaarseid sihvakamaks muutvaid plisseere ja hõlmiklõikeid elavdasid küütlevad kangad, kontrastid ja pitsipaneelid. Naiselikud kleidid on kohanemise maailmameistrid, saades hakkama nii kontoris kui ka kokteilipeol. Pitspaneelidega ehitud revääridega sügismantel aga toimib ideaalse tujuparandajana ning vaktsiinina aina hallinevate ilmade ja langevate soojakraadide vastu.

Tiina by Tiina Talumees lähenes sel korral mitme pika sammu võrra sinu couture-kollektsioonile – kas inimesed eelistavad glamuuri?

Jaa, see on tõepoolest nii. Osalt Eestis hinnatakse ilu, aga usun, et inimesed lihtsalt seostavad mind disainerina naiselikkuse ja luksusega, minu nime alt tullakse otsima just piduliku puudutusega rõivaid. Ma liigun selles suunas, nagu muutuvad inimeste ootused, seetõttu on ka Tiina märgi rõivad üha eksklusiivsemad ja meie väikesi koguseid vähendame veelgi. Õhtukleitide ja kokteilikleitide kõrvale jäävad aga muidugi ka mugavad ja otstarbekad kontorikleidid ja naiselikud mantlid.

Mis on su enda lemmikasi tuliuuest kollektsioonist?

Laval üllatas mind väga positiivselt üks sädelev antratsiithall plisseeritud kleit. Eks sa oled disainerina kiindunud kõigesse, mida kavandad, kuid see nägi tõesti üle ootuste väga šikk välja!

Liblikad talvel – kust selline mõte?

Lilledest on mul kui disaineril juba küll saanud, usun, et ka paljudel naistel. Mõtlesin, mis võiks neile olla asenduseks, ja nii leidsime liblikad. Ja just talvel, mitte suvel! Kangatoonid on meil seevastu väga sügisesed. Liblikad on väga erilised olendid – graatsilised, haldjalikud ja kättesaamatud. Nagu õrn ja ilus hing.

Kas eesti naised võiksid tunda liblikatega hingesugulust?

Ma arvan, et mitte ainult meie naised, üleüldse naised! Liblikas on ju omamoodi lausa naiselikkuse prototüüp. Liblikamotiiv pole pelgalt ilus muster, see on sümbol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles