Keemilised lokid, lained ja sirgendamine - püsiv lahendus teeb argipäevad lihtsamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

See, et kõik vana tuleb ükskord tagasi, ei üllata vist enam kedagi. Nüüd on siis käes keemiliste ehk püsilokkide aeg. Ehmuda pole mõtet, tänased püsilokid on teinud suure arenguhüppe ning kõrbenud puudli välimust kartma ei pea. Kuigi jah, kel on soov oma soeng afrostiili järgi disainida, saab seda ka täna teha.

Eesti Juuksurite Ühenduse juuksur-koolitaja Kaja Seppeli sõnul on eelkõige muutunud see, et enam ei räägi me keemilistest lokkidest vaid struktuuri muutmisest. See tähendab, et juuksele antakse täiesti uus olemus ja kuju, mis võib olla nii lokiline, laines kui sirge. 

Kaja Seppel
Kaja Seppel Foto: Intersalon

Sirge ei tähenda siinkohal ainult seda, et laines või lokkis juuksed muudetakse püsivalt sirgeks. Püsisirgendamine võimaldab taltsutada nii vallatud lokid soengu tuka osas kui tuua välja trendikas lõikusjoon, mis muidu alles peale korrektse föönisoengu tegemist

esile tuleb. Ühesõnaga, kui sind on soovitud soengust seni lahus hoidnud vallatud ja taltsutamatud kiharad, siis püsisirgendamine aitab sul probleemi pikaks ajaks unustada. Seda protseduuri tehakse nii kogu pea ulatuses kui osaliselt. Püsisirgendamine ei ole sama mis keratiinihooldus või muu sarnane teenus, mis turul laineid on löönud. 

Stiilinäide püsilokkidest.
Stiilinäide püsilokkidest. Foto: Wella Professionals

Püsilokkide protseduur sobib nii neile, kes unistavad kohevamatest kiharatest kui neile, kes soovivad soengusse trendika ja püsiva lokimustri lisada. See lokimuster tähendab nii kergeid laineid, seksikat rannalokki (beachwaves) kui korrektset ja kaunist klassikalist lokki. 

Kui võrrelda tänaseid juukse struktuuri püsimuutmise tooted, siis need on oluliselt juuksesõbralikumad kui aegu tagasi, sisaldades muuhulgas ka erinevaid hooldusaineid nagu õlid, rasvad ja vahad. Tootjad pakuvad lisaks ka vahendeid, millega saab enne juukseid töötlema asumist kliendi peanahka kaitsta ning juuksekarva kutiikuli kihti tasandada. Selleks, et ka tugevalt keemiliselt töödeldud juuksed tunduksid kandjale ikka omade ja loomulikena, tuleb kasutada õigeid koduhooldustooteid. Siinkohal ei tohiks juuksuri soovitusi alahinnata. 

Rääkides veel lähemalt protseduuri tehnilisest poolest, siis on juuksuril, lähtudes kliendi juuste seisukorrast, võimalik valida erinevate pH-tasemetega lokivedelike ja sirgendamiskreemide vahel, alates happeliste komponentidega lokivedelikust kuni tugevalt aluseliste komponentidega vedelike või kreemidega. Juuksur teeb lokivedeliku või sirgendamiskreemi valiku vastavalt kliendi juuste seisukorrale.

Stiilinäide püsilokkidest.
Stiilinäide püsilokkidest. Foto: Wella Professionals

Selles, et lokitulemus õnnestuks ja vastaks kliendi ootustele, mängib väga suurt rolli kliendikonsultatsioon ehk juuksuri vestlus kliendiga. Selle vestluse käigus selgitatakse välja, millisena klient soovib oma juukseid edaspidi näha. Väga heaks abimaterjaliks on pildid, nende abil saab klient kirjeldada oma soovi ja juuksur selgitada, millise lokitulemuse, sõltuvalt kliendi juuste olemusest, saab talle teha, sest sõna «tugev lokk» on mitmeti mõistetav.  Samuti saab selgeks, mida kliendi juuksed üldse välja kannatavad, rõhutab koolitaja Kaja Seppel.

Muidugi tekib kohe küsimus, et kaua see püsiv siis püsib. Seppel selgitab, et protseduuri käigus juuksekarvas olevad väävelsidemed katkestatakse lokivedeliku või sirgendamiskreemi pealekandmisega ning juuksekarvale antakse uus kuju (kas lokk või sirge) lõpuks uus kuju kinnitatakse. Selline kuju on püsiv, kuid ei mõjuta juukse väljakasvu. Kui juuksur valib kergematoimelise vedeliku või kreemi, siis võib tulemus veidi välja vajuda, kuid see ei tähenda, et algne struktuur oleks taastatud ja juus ei vajaks toetavat hooldust.  Struktuurimuutuse teinud juuksur peab kliendile kindlasti soovitama sobivaid tooteid koduseks hoolduseks, et klient saaks võimalikult kaua nautida kenade lokkide vetruvust või rõhutada sirget, siledat ja läikivat tulemust, rõhutab Seppel.

Ja veel - kuigi materjalid on muutunud sõbralikemaks ning valikus on ka mitmeid kaitsvaid ja hooldavaid tooteid, tuleb siiski arvestada, et kui juuksed on tõsiselt kahjustatud, siis on struktuurimuutus neile liig. Tänapäeval on võimalik juukseid muuta just selliseks nagu soovid, kuid kogu protseduuri, isegi siis kui see on tehtud maailma parimate vahenditega, nullib ära puudulik kodune hooldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles