Kohvikud kutsuvad Pärnusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvihooviku perenaine Inger Udeküll.
Kohvihooviku perenaine Inger Udeküll. Foto: Sander Ilvest

Kuigi Pärnu riputas suvepealinna tiitli selleks korraks varna ja ulatas sügispealinna nimetuse Narvale, ei tähenda see sugugi, et elu seal seisma jääks. Täna algab Pärnus kohvikute nädal, kus üle kahekümne kohviku kostitab külalisi eriliste pakkumistega.

Eesti kõige fungilikumas ja elegantsemas suvituslinnas pole küll enam vana Rannakohvikut, kus sai Berliini pannkooke, Karlsbadi kuivikuid ja sooja kulebjaakat kuuma võiga, ega ka Julius Herrnbergeri kondiitri- ja pagariäri, kus maiustati enne teist ilmasõda saiakeste, tortide, kakao ja šokolaadiga. Samuti kuulub minevikku marmorplaadiga lauakeste ja Viini toolidega Otto Huferi kohvik, mis oma hiilgeajal oli eriti kuulus omavalmistatud kompvekkide, martsipani ja šokolaadi poolest.

Kuid vana hea kohvikukultuur on hakanud Pärnusse tagasi tulema ning armsaid kohvikuid, mille kohvi- ja koogikunst viib keele alla, tuleb aina juurde. Juba jupp aega on seal Supelsaksad, Mahedik, Café Grand. Aga kuni järgmise nädala lõpuni võib igaüks selles  veenduda – siis peetakse Pärnus kohvikute nädalat, mil kohvikud üle linna pakuvad seitsmeeurost erieinet, mis koosneb salatist, desserdist või koogist ja tassist kohvist või teest. Et kohvikupidajate erimenüüle löögile pääseda, tasub kohad varem kinni panna – läinud sügisel joosti eripakkumistele tormi ja neid müüdi 6000. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles