Eesti kinopublik saatis maailmakuulsale moedisainerile sünnipäevatervituse

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul toimus filmifestivali MoeKunstiKino avaüritus, kus tutvustati neljapäeval algavat programmi ning näidati dokumentaalfilmi Jaapani tuntuimast moeloojast Yohji Yamamotost. Kinopubliku kaasabil valmis eile 73. sünnipäeva tähistanud Yamamotole videotervitus, mis juba ka Jaapanisse saadeti.

«MoeKunstiKino filmid tutvustavad moevaldkonna telgitaguseid ning ei räägi vaid moest, vaid ka inimestest, kes rõivaid loovad. «Rätsepmeister Yohji Yamamoto» on üheks selliseks filmiks,» sõnas ürituse looja Helen Saluveer. «Kuna Yamamoto kiire graafiku tõttu Eestisse tulla ei saanud, siis saatsime talle eilse sünnipäeva puhul videotervituse Tokyosse.»

Korraldaja sõnul on väga eriline ka sama filmi reedel toimuv linastus. «Siis tuleb filmile «Rätsepmeister Yohji Yamamoto» sissejuhatust tegema Ragne Kikas, kes juba aastaid Yamamoto juures disainerina töötab ning nüüdseks kollektsiooni «Ragne Kikas for Yohji Yamamoto» loob,» kinnitas Saluveer.

6.-12. oktoobril kinos Sõprus toimuva moefilmide festivali MoeKunstiKino raames linastuvad värsked moeteemalised dokumentaalfilmid. MoeKunstiKino esitleb Viru Keskus ning festivali korraldaja ja eestvedaja on Helen Saluveer. Programmi kuuluvaid filme juhatavad sisse kohalikud moespetsialistid (teiste hulgas Roberta Einer, Toomas Volkmann, Laura Nestor, Anne Vetik ja Marion Laev), lisaks toimub eriüritus moelooja Piret Ilvese stuudios. Koostöös Eesti Kunstiakadeemia Avatud Akadeemia moestilistika osakonnaga saab uudistada tudengite loodud moevideosid, mis valminud sel kevadel projekti FashioNINE nime all filmioperaator Mait Mäekivi ja moelooja Vilve Undi juhendamisel.

Happy birthday! from awentus on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles