Galerii ja video: «Must esmaspäev» tõi Poola tänavatele tuhandeid naisi ja halvas igapäeva

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, «Mustal esmaspäeval» protesteerisid Varssavis tuhanded musta riietatud naised, et protesteerida valitsuse plaani vastu keelata abordid.

Poolas on praegu niigi ühed Euroopa karmimad abordiseadused – naised tohivad teha aborti vaid vägistamise ja intsesti korral, kui loode on väärastunud või kui ema elu on ohus.

Plaanitav seadusemuudatus keelaks ühe erandiga ära kõik abordid: kui ema elu on ohus. Naisi, kes otsivad abortide tegemiseks arsti või arste, kes neid aidata otsustavad, ähvardab edaspidi tõenäoliselt aastatepikkune vanglakaristus.

Protesteerija Agnieszka usub, et naisel peab olema õigus otsustada: «Naisel peab olema õigus ise otsustada enda ja oma loote saatuse üle, sündigu ta või mitte.»

Üleriigiline streik peatas valitsusasutuste, restoranide, ülikoolide ja teiste asutuste töö.

Poland: Women Oppose Total Abortion Ban

Tens of thousands of women dressed in black took to the streets of Poland to protest plans for a near-total ban on abortion.

Posted by AJ+ on Monday, 3 October 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles