Alla 35-aastastel naistel on suurim oht ärevusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Naistel on peaaegu kaks korda suurem võimalus tunda ärevust kui meestel, vahendab Cambridge ülikool.

Ärevushäired, mis tihti ilmnevad liigse muretsemise või hirmuna, on ühed kõige levinumad vaimse tervise probleemid. Nende raviks on USAs igal aastal kulutatud 42,3 miljonit dollarit ehk ligi 37,8 miljonit eurot. Euroopa Liidus põeb igaaastaselt ärevushäirete kallal 60 miljonit inimest.

Hiljuti läbi viidud uuring näitab, et ajavahemikus 1990-2010 pole ärevuse käes kannatavate inimeste arv oluliselt muutunud. Iga neljas inimene sajast kogeb ärevustunnet.

Uuringud tuvastasid, et alla 35-aastased naised kannatavad rohkem ärevushäirete all kui samavanused mehed. Lisauuringud aga näitasid, et ka teiste tervisehädadega inimestel on suur oht ärevushäiretele, kuna neil koguneb rohkem stressi.

Ärevushäired avalduvad paljudel inimestel ning on üheks võimetuse ja enesetapu peamiseks faktoriks. Väga suureks riskigrupiks on ka seksuaalvähemused, kuid täpsemate andemete jaoks puuduvad piisavad uuringud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles