Kersti Kaljulaid jõudis palgalõheteemalisse populaarsesse netivideosse

Dagmar Lamp
, Naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«See naine on Euroopa suurima palgalõhega riigi esimene naispresident,» teatab Facebookis päevakajalistele videotele pühendatud lehekülg AJ Plus. Nende viimatise video teemaks, mida on esimeste tundide jooksul juba jagatud üle tuhande korra ja vaadatud ligi 6300 korda, on meie värske president Kaljulaid.

Naised teenivad Eestis peaaegu 30 protsenti vähem kui mehed, annab video teada. «Ma töötan ärialal ning enamik äripartnereid on mehed,» räägib Kate Rummel. «Minu meelest on suurepärane, et meil on naispresident!»

Kersti Kaljulaid on riigi neljas president alates Eesti iseseisvumisest aastal 1991. Poliitvõim on peaministri, mitte presidendi käes, kuid president on ka riigikaitse kõrgeim juht ning tal on legislatiivne vetoõigus.

Õpetaja Katrin Voormann ütleb videos, et Eesti jaoks on tegemist uue peatükiga. «Ta saab näidata, et naised võivad olla suurepärased juhid.»

Estonia Elects First Female President

The European country with the largest gender pay gap just swore in its first female president.

Posted by AJ+ on Monday, 10 October 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles