Ekspert annab nõu: kümme sammu säravate juusteni

Dagmar Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dove

Kuivad juuksed valmistavad peavalu paljudele naistele. Juuste kuivamist võivad põhjustada väga erinevad asjaolud, ent sageli mõjutavad seda meie endi kahjulikud harjumused.

Jahedate sügisilmade saabudes vajavad juuksed erilist tähelepanu ning Dove brändijuht Marit Soha annab nõu, kuidas panna kuivad ning tuhmid juuksed kaunilt särama.

1. Kasuta niisutavat šampooni, palsamit ja maski. Kuivade juuste korral tuleb esimese sammuna üle vaadata oma juuksehoodlustooted ning veenduda, et kasutad kiharaid niisutavaid tooteid.

2. Hellita juukseid õlidega. Õlisid võib liialdamata lugeda tervislike juuste nurgakiviks ning juuksehooldustoodete koostises leidub neid üha rohkem. Kuivade juuste ravimisel on iseäranis efektiivne näiteks rikkalikult niisutav ja toitev argaaniaõli.

3. Väldi igapäevast peapesu. Peapesuga liialdamine on sagedaseim kuivade juuste põhjustaja, kuna iga pesukord eemaldab juustelt kaitsvaid lipiide. Jälgi, et pesed oma juukseid nii tihti kui vaja ja nii vähe kui võimalik.

4. Ära pese juukseid liiga kuuma veega, kuna liiga kõrge temperatuur kuivatab ning kahjustab juukseid. Juuste pesemisel jälgi, et vesi oleks mõõdukalt soe ning parima tulemuse saavutamiseks tuleks juukseid loputada leige veega.

5. Kohtle juukseid õrnalt. Ära hõõru niiskeid juukseid jõuliselt rätikuga ning väldi liiga tugevat harjamist, kuna see mõjub kuivadele juustele hävitavalt.

6. Vaata üle oma kammid ja harjad ning veendu, et kasutad üksnes kvaliteetseid tooteid. Kuivade juuste puhul on sobivaim kasutada laiade piidadega harju ning kamme.

7. Väldi liigset kuumtöötlemist. Juuste sirgendamine, koolutamine ning föönitamine kahjustab juukseid ning vähendab nende niiskustaset. Kasuta kuumtöötlemist nii vähe kui võimalik ning pihusta juustele eelnevalt alati kuumakaitse toodet. Juuste föönitamisel hoia aga juukseid pidevas liikumises ning eelista jahedamat õhuvoogu.

8. Kaitse juukseid külma ning tuule eest.  Kuivata alati juuksed enne toast väljumist, kuna külma ilmaga võivad juuksed ära külmuda ja see on otsetee kuivade ning kahjustatud juusteni.

9. Regulaarne peamassaaž ergutab peavereringet ning stimuleerib seebumi ehk naharasu teket. Seebum hoiab ära liigse veekao, mistõttu on peamassaaž iseäranis tõhus kuivade juuste omanikele. Kui seebumieritus väheneb, on tulemuseks kuivana näivad juuksed ning kergesti ärrituv peanahk.

10. Vaata üle oma toitumine. Meie väline tervis saab alguse tasakaalustatud toitumisest ning kuivade juuste puhul tuleks muuhulgas jälgida, et menüü sisaldaks ohtralt proteiinirikkaid toiduaineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles