Kuus nippi, kuidas saada hommikuinimeseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kas oled vahel hommikuti mõelnud, et magaks ehk veel mõne tunni? Ärgata päiksega koos üles võib olla raske, kuid järgides neid kuut kuldreeglit, mille on üles märkinud Men's Health, saab lihtsalt hommikuid alustada.

1. Ärka ka nädalavahetustel varakult.

Neuroteadlane dr Frank Scheer ütleb, et nädalavahetustel kaua magamine ajab organismi segadusse ja on sama kurnav kui reisida teise ajatsooni.

2. Alusta rahulikult.

Scheer soovitab alustada, minnes pool tundi varem magama, pannes äratuskella samuti pool tundi varem helisema. Niimoodi jätkata, kuni eesmärgiks seatud aeg on saavutatud. Seejärel tuleks jätkata nädal sellise rutiiniga, et naaseks normaalne enesetunne.

3. Eemalda otsustamisprotsess.

Hommikul ärgates kulub liiga palju tahtejõudu hommikusöögi, riidevaliku ja treeningukava planeerimisele. Seega on targem seada plaanid valmis eelneval õhtul.

4. Osale rühmatreeningutes.

Uuringud näitavad, et inimesed, kes käivad rühmatrennis, ilmuvad treeningutele rohkem kohale. Kergem on pettumust valmistada endale kui sõpradele.

5. Maga korralikult.

Uneabiraamatu autor Shawn Stevenson arvab, et iga inimene peaks magama seitse ja pool kuni üheksa tundi, et keha saaks puhata viie või kuue intervalliga. Intervall kujutab endast 90 minutit, kus keha läbib kerge une ja sügava une ning naaseb.

6. Vali sobiv kell.

2014. aastal tehtud uuring näitas, et inimesed, kes tajusid valgust ruumis 30 minutit enne ärkamist, olid rohkem ärkvel ja teoaltimad. 

Selleks on hea lahendus selline lauakell, mis äratab inimest nende poole valgust kiirates. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles