Mida kontorisse selga panna?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me veedame umbes 3200 päeva oma elust tööl ja paljude töökoht igapäevaselt asub kontoris.  Arvestades ajaühikut KUI suure osa me oma päevast kontoris veedame, siis peaksime hoolt kandma selle eest, et need riided, mida hommikul tööle minnes selga paneme, oleksid mugavad ja tehtud heast, kvaliteetsest ning õhku läbilaskvast materjalist.

Etikett ja formaalne kontorikeskkond dikteerib nii mõndagi. Osta.ee moeblogi toob mõned soovitused:

* Vaoshoitus. Dekoltee sügavus ei tohiks silma riivata ja peaks jääma sündsuse piiridesse. Soovituslikult ei tohiks see ulatuda rangluust sügavamale kui 10 cm. Saate nüüd kõik mõõtma hakata.

* Kontoririided ei tohiks kogu komplektis sisaldada rohkem kui kolm värvi. Liigne värvidemöll jätab mulje lohakusest ja läbimõtlematusest.

* Kortsus, mustad ja topilised riided ei ole teretulnud kusagil, ka kontoris mitte.

* Kontoririietus ei tähenda tingimata tumedaid toone nagu must, hall või sinine. Katseta julgelt beeže värvitoone.

* Seelikupikkus peaks olema põlvini või allapoole põlvi.

* Kangaste koha pealt ei ole konkreetseid ettekirjutusi, kuid silmas võiks pidada, et riie läbi ei paistaks. Samuti peaks kangas olema võimalikult mugav ja mittekortsuv.

Mida siis kontorisse selga panna?

* Osta kostüüm, mis koosneb neljast osast: jakk, seelik, vest ja püksid. See annab palju erinevaid võimalusi komplekteerida vastavalt tujule igaks päevaks uue outfit’i.

* Pluusid. Neid võiks olla mitu ja lisaks valgele võiks olla ka mõni värviline.

* Kõrge kaelusega pullover on sügise saabudes asendamatu! Lisaks selle on väga mugav ja cool.

* Kardigan, sobib nii pükste kui seelikutega.

* Loomulikult kuulub siia loetellu pliiatsseelik, mis on kontoririietuse sünonüüm. Ühteaegu nii range kui ka naiselik.

* Püksid. Vali lihtsa ja sirge lõikega klassikalised püksid.

* Kingad olgu pigem musta värvi.

* Ehete või salliga saad anda oma välimusele särtsu juurde! Kontoririietus ei tähenda automaatselt, et see peab olema igav.

* Kanna vööd, mis rõhutab su pihta ja naiselikkust!

Paljudes asutustes on kontoririietus vabam ja igaüks paneb endale selga, milles ennast hästi tunneb, ei mingeid kohustuslikke viigipükse ja valget särki. Kui jutt käib just sinu kontorist, kus reeglid on vabamad, siis vali triiksärgi asemel mõni mõnus kardigan või koguni pusa. Jalatsiteks ei pea sellises kontoris tingimata olema kontsakingad, vaid võid valida trendikad madalad jalatsid, miks mitte koguni kombineerida omavahel kleit/seelik ja tossud?

Ole julge ja katseta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles