Seitse küsimust, mis paljastavad ausa tõe su suhte kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Need, kes on oma suhtega rahul, on selle analüüsimisel ka ausamad, sest neil pole suurt midagi karta. Teised, keda suhe teeb ebakindlaks, ei julge olla väga otsekohesed ja räägivad sellest pinnapealselt, sest nii loodavad nad saada kinnitust, et kõik on korras. 

Tõde võib olla väga valus ja kõik ei ole selleks valmis. Kuna ühiskonnas nähakse lahutust tihti läbikukkumisena, siis ei taheta ka seda avalikult tunnistada, et suhe on rappa läinud. Samuti võib probleemide vältimise taga olla hirm konkreetsete otsuste ees või näitavad varasemad kogemused, et partneriga on raske probleemidest rääkida ja mingile lahendusele jõuda, sest ta eitab, et midagi oleks üldse valesti, kirjutab Prevention. 

Kui partner pole isegi nõus sellega, et teil oleks mingeid probleeme, on see kahtlemata valus, sest sellega seab ta sinu tunded kahtluse alla. Ka sul on õigus oma tunnetele, õnnelikule elule ja tervele suhtele, mis pakub sulle rahuldust. Selleks tuleb aga praegusele olukorrale ausalt otsa vaadata ja endale tunnistada, mis toimub. 

Kui sa saad oma suhte seisukorra kohta ausa tagasiside, siis mõistad paremini ka probleemide põhjuseid ja saad hakata midagi ette võtma, et olukorda parandada. Selleks on siin seitse küsimust, mida endalt ausalt küsida. 

  1. Kas su partner jääb endale kindlaks, et teie suhtel pole midagi viga, kuigi sina oled ilmselgelt rahuolematu ja õnnetu? 
  2. Kas partner paneb sind tundma nii nagu probleem oleks hoopis sinus, sest sa vingud, kaebled ja sul on absurdsed ootused?
  3. Kas sa tunned end suhtes olemisest hoolimata üksikuna?
  4. Kas sa tunned, et pead kogu aeg ette vaatama, mida sa teed, tunned või ütled ja hoiad oma käitumist tagasi, et suhtes säiliks mingisugunegi rahu?
  5. Kas sa mõtled enda vajadustest rohkem sellele, mida teha, et su partner oleks õnnelik?
  6. Kas sa kahtled oma väärtuses ja oma suhtevajadustes?
  7. Kas märkad sageli, et mõtled oma suhte peale ja üritad neid mõtteid tõrjuda?

Kui need küsimused tabasid närvi, siis ei saa öelda, et teie suhe oleks väga stabiilne. Sa investeerid sellesse rohkem, kui tagasi saad ning see mõjutab otseselt seda, kui õnnelikult, tervelt, turvaliselt ja armastatuna end tunned. Nii mõjutab see ka seda, mida sa iseendast arvad ja hakkab lõpuks puutuma ka kõike muud su elus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles