Moekohvi tehakse külma veega

  • Kohvi aroomi ja maitset mõjutavad kohvi päritolu ning röstimise aste.
  • Espressos on kofeiini vähem kui pikema tõmbeajaga presskannu- või filtrikohvis.

Barista ja kohvikoolitaja Kaspar Grossfeldt näitab Kafo koolitusklassis ette, kuidas käsifiltriga kohvi valmistatakse. Vasakul aeropress.

FOTO: Jaanus Lensment

On kaks asja, milleta aromaatset ja maitsvat kohvi ei saa. «Värske vesi ja värske kohv,» ütleb Kafo kohvikoolitaja ja barista Kaspar Grossfeldt, rõhudes sõna «värske». Kõik muu alates kohvi valmistamise viisist, päritolust ja sordist röstimise või jahvatuse astmeni on juba maitse ning võimaluste küsimus.

Tellijale Tellijale

Lased kraanist keedukannu värsket vett, jahvatad paraja annuse kohviube ja hea kohv ongi sama hästi kui valmis?! Ei kõla just erilise kunsttükina. «Jah, need kaks reeglit on tõesti kõige tähtsamad. Kuid just nende vastu inimesed kohvi valmistades kõige rohkem eksivad,» nendib kohvikoolitaja Kaspar Grossfeldt Kafo koolitusklassis ultramoodsa sisu ja retrostiilis välimusega espressomasinate kõrval. Sealsamas on näha ka teised kirglike kohvisõprade ja -proffide viimase aja suurlemmikud, millega kohvi teha: koonusekujuline käsifilter ja aeropress.