Moekohvi tehakse külma veega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barista ja kohvikoolitaja Kaspar Grossfeldt näitab Kafo koolitusklassis ette, kuidas käsifiltriga kohvi valmistatakse. Vasakul aeropress.
Barista ja kohvikoolitaja Kaspar Grossfeldt näitab Kafo koolitusklassis ette, kuidas käsifiltriga kohvi valmistatakse. Vasakul aeropress. Foto: Jaanus Lensment

On kaks asja, milleta aromaatset ja maitsvat kohvi ei saa. «Värske vesi ja värske kohv,» ütleb Kafo kohvikoolitaja ja barista Kaspar Grossfeldt, rõhudes sõna «värske». Kõik muu alates kohvi valmistamise viisist, päritolust ja sordist röstimise või jahvatuse astmeni on juba maitse ning võimaluste küsimus.

Lased kraanist keedukannu värsket vett, jahvatad paraja annuse kohviube ja hea kohv ongi sama hästi kui valmis?! Ei kõla just erilise kunsttükina. «Jah, need kaks reeglit on tõesti kõige tähtsamad. Kuid just nende vastu inimesed kohvi valmistades kõige rohkem eksivad,» nendib kohvikoolitaja Kaspar Grossfeldt Kafo koolitusklassis ultramoodsa sisu ja retrostiilis välimusega espressomasinate kõrval. Sealsamas on näha ka teised kirglike kohvisõprade ja -proffide viimase aja suurlemmikud, millega kohvi teha: koonusekujuline käsifilter ja aeropress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles