Kuldnõela võitja Lilli Jahilo: olen õppinud fassaadide taga inimesi nägema

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilli Jahilo pühendab ühe kleidi paika timmimisele heldelt töötunde. Tikkimise meistrioskused omandas disainer Chaneli kõrgmoetikandite ateljees Lesage.
Lilli Jahilo pühendab ühe kleidi paika timmimisele heldelt töötunde. Tikkimise meistrioskused omandas disainer Chaneli kõrgmoetikandite ateljees Lesage. Foto: Marin Sild

Värskelt Kuldnõelaga tunnustatud Lilli Jahilo on tänase Eesti moe silmapaistvaim talent. Tema peenetundeline ja meisterlik looming paistab silma puhta joonega ning on erakordselt kõnekas. Kunstnik ise aga eelistab varju jääda. «Olen teadlikult valinud selle kõige tagasihoidlikuma variandi moeloojana tegutseda, eks vaatab, kui kaugele sellega seilab,» ütleb ta tasasel häälel, kuid väga veendunult.

Milline meeldiv üllatus, et meie edevas ja pinnapealses maailmas pole trügimine ja trummilöömine ainus tee eduni. Vahel võidab kõige puhtam ilu.

Moemaailm on seksikas – tänapäeval on sellest saanud omamoodi superstaaride puhastustuli. Üha enam skandaliste, kellel on olemas kuulsus, kuid puudub korralik renomee, suundub seda hankima moemaailma. Soov uhkeldava fassaadi taga haigutavat tühjust millegagi täita on ka tihti selliste ettevõtmiste käivitajaks. Ja tihti läheb see igati edukalt, juhul kui nime taga on reaalsed oskused. Tühja tuntust ei taha pärast esmase uudishimu vaibumist paraku keegi kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles