Galerii: Urban Kirbuturu pildil paistsid silma moeblogijad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

19. oktoobril toimus Telliskivi Loomelinnaku Punases Saalis tänavakultuurifestivali JJ-Street Baltic Session raames Eesti kõige coolim ostupidu Urban Kirbuturg 2016. Miks kõige coolim? Sest müümas käisid Eesti loetuimad moeblogijad! 

Korraldaja Kätriin Kübar ütleb, et sel korral pandi rõhku moeblogijatele, sest nemad on saanud palju asju tasuta, kuid on samas taaskasutuse aktiivsed propageerijad ja seetõttu ka parimad sõnumi edasikandjad. Kohal olid kaheksa tippblogijat, nende seas ka Merilin Taimre ehk Paljas Porgand, Mari-Liis Suvi, Getri Mitt, Anna Elisabeth Kaljuvee ja mitmed teised. 

«Urban Kirbuturg tähendab kahte üritust sümbioosis — esiteks kirbuturg kui taaskasutust propageeriv üritus, et inimesed ei tarbiks riideid üle, ja teiseks Urban ehk kirbuturg, kust on võimalik osta street-riietust ehk tänavastiilis riideid,» selgitab Kätriin.

Urban Kirbuturul käinud GoodNewsi toimetaja Elviira Eessaar meenutab toimunut: «Kella 18 paiku oli Telliskivi loomelinnaku Punane saal rahvast täis ja meenutas sumisevat mesilaspesa. Võib-olla tekitas selle meeleolu ülimõnus magus lõhn, mis sisse astudes kohe ninna tungis sest suur vahvlilett oli üks esimesi, mida külastaja nägi. Sellelt ürituselt oma riidekappi oli võimalik leida riideid, jalatseid, aksessuaare. Lettidele oli laotatud kõike huvitavat, mida üks hipster või urban stiilis riideid kandev inimene võiks endale ihaldada. Kohal olid Eesti parimad blogijad, kellega õhtujuht tegi laval intervjuud. Meeleolu aitas luua DJ puldis askeldav ja cooli muusikat mängiv DJ.»

Urban Kirbuturg tekitas ka tänavu kahte moodi rahulolijaid — ühed, kes said endale midagi uut ja ilusat, ja teised, kes said seisma jäänud kraamist lahti ning samas teadmise, et valmistasid nende asjadega ostjatele rõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles