Bonaparte muutus Bonaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskaeg ja 21. sajand kõlavad Bonas harmooniliselt kokku.
Keskaeg ja 21. sajand kõlavad Bonas harmooniliselt kokku. Foto: Bona

Kas tõesti saab ühes Tallinna vanalinna restoranis lõunaks kuueeurost praadi? Jah, uues Bona restos-baaris saab. Need, kel isu rohkem süüvida, leiavad paksude keskaegsete müüride vahelt veel joogimaailma moesõna džinnikokteilid, house-muusika õhtud ja restoraniköögi, mis ajab kõige tuimemadki maitsenäsad elevile.

Mäletate ehk veel, et kunagi oli Pikal tänaval restoran Bonaparte, prantslaslike maitsete ja meeleolu saatkond, mille eestoas asus kohvikulett ahjusoojade sarvesaiade ja guiche’idega, tagasaalis aga peenem söögikoht valgete laudlinade ja lopsakate kroonlühtritega.

Jah, quiche’i salatiga pakutakse lõunaks endiselt ja õdushämar keskaegne vammus kuulub samuti asja juurde – 14. sajandi paksud seinad, peened laemaalingud ja kägisevad põrandalauad pole ju kuhugi kadunud. Küll aga on vastne värskenduskuur viinud restorani nimest pooled tähed ning täitnud maja moodsate baari- ja köögituultega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles