Kõht õndsalt täis

Egle Heinsar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani Bliss teisel korrusel jätkub nii avarust kui ka hubasust.
Restorani Bliss teisel korrusel jätkub nii avarust kui ka hubasust. Foto: Egle Heinsar

Nüüdsel ajal on pea igas restoranis-kohvikus midagi ka taimetoitlastele, aga vähe on kohti, mis ongi suunatud just neile, jättes veendunud lihasõbrad pika ninaga. Kelles aga vähegi katsetusjulgust, võib Blissis proovida, kas ainult taimetoidust saab kõhu täis.

Kes ei oleks Rootsi laua ehk buffet’ ees tundnud kihku proovida kõike natuke? Rootsi-laeval olen selle õppetunni saanud, enam ei kuhja omale ette assortiid, mida ei jõua ära süüa. Vaata kõik letid enne läbi, mõtle, mida ja kui palju jõuad. Tundub lihtne ja mõistlik soovitus, aga proovi mitte libastuda, kui kõik nii isuäratav näib. Pealegi tuleb inimene ikkagi üldiselt sööma siis, kui kõht on tühi, aga tühja kõhuga ei tohi ju ka toidupoodi minna – nii kipub hirmus palju ebavajalikku ja -tervislikku näppu jääma.

Restoranis on lihtne: kokad arvutavad, mida ja kui palju taldrikule panna ja üldiselt seal midagi vaielda ei ole. Nemad teavad paremini, ilma irooniata. Üks väheseid kohti, kus Tallinnas on suure valikuga Rootsi laud, ongi Bliss. Inglise keeles tähendab bliss õndsust, joovastust. Kas siis saab ses toidukohas õndsalt söönuks? Kui sööjale on tähtis, et tema kõhu pärast ei pea keegi kannatama, võib nii öelda küll – valikus on taimetoidud, mööndusega piima- jm loomset päritolu toodetele. Õnnis naeratus püsib näol ka laktoosi- ja gluteenitalumatutel, nendegi peale on mõeldud. Roogi on kokku ligi sada, nende seas siis salatid, kuumad toidud, suupisted ja magustoidud. Lisaks on võimalik tellida toitu ka äsja uuendatud à la carte menüüst, milles pakutakse Hiina ja India roogi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles