Uuring: partneriga voodijagamine võib olla su tervisele kahjulik

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Enne, kui sa tormad poodi, et välja vahetada madrats, pane tähele: põhjus, miks sa hästi magada ei saa, võib olla hoopis sinu voodikaaslases!

Leedsi ülikoolis tehtud uuring näitas, et 29 protsenti inimestest võitleb uneprobleemidega, mille süüdlaseks peavad nad oma partnereid. Seetõttu leiavad paljud lihtsa lahenduse ning kolivad kas omaette tekkide alla või suisa eraldi tubadesse. Unetuseprobleemid aitavad kaasa paljudele hädadele, näiteks depressioonile või isegi südame-veresoonkonnahaigustele, kirjutab AOL.

Kes aga tahab jätkuvalt oma kallimaga ka voodit jagada, peab leidma muu lahenduse. Daily Mail soovitab leida kompromiss. Kasutage magamiseks abivahendeid, näiteks kõrvatroppe või magamismaski. Kui teil on partneriga erinevad uneajad, siis samuti leidke lahendusi, et mõlemad oleksid rahul: hämaram valgus, teineteise voodiharjumuste austamine.

Pidagem meeles: kui inimene on hästi puhanud, on ta ka parem partner! Seega tasub koduseid «tekisõdasid» tõsiselt võtta ning neile kiirelt lahendus leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles