Beebi ohutuse nimel: lapsevanker pimedas särama!

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanteeameti kampaania «Olen silmapaistev» paneb rõhku sellele, et beebivankritega liikuvad emad ja isad pimedal ajal liikluses nähtavad oleksid.

Vastsündinute ja imikute osakonnale tegi silmapaistva kingituse ka Maanteeamet. Iga Vaiksoo ja Ehala kontserdile tulnud lapsevanem sai kingituseks komplekti toodetest, millega pimedal ajal silma paista.

Emale kingiti rippuv jalakäijahelkur ja logoprojektor ning lapsevankrile kinnitamiseks sertifitseeritud helkurkleebised, vankri kodaratele helkurpulgad ning lisavalguseks märgutuled. Lisaks said osad lapsevankripargi kärud helkiva spreiga pimendas helendavaid südameid ja lilli täis pihustatud ning lapsevanematele tutvustati erinevaid moodsaid võimalusi, mida koos helkuriga või selle alternatiivina kanda saab.

Maanteeamet on võtnud lapsevanemad ja beebid sihikule seetõttu, et just vanemad on lastele kõige suuremaks eeskujuks ning kujundavad lapse ohutu liiklemise harjumusi juba maast-madalast. Pealegi ei ole pimedal ajal liiast ükski abivahend, millega end pimedal ajal autojuhile nähtavaks teha. Seetõttu tasub särama panna ka lapsevanker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles