Galerii: nahadisainer Kadri Kruus esitles kotikollektsiooni Ego

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7. novembril tähistas Kadri Kruus Tallinna Linnateatris omanimelise koti- ja aksessuaaribrändi 5. sünnipäeva uue kollektsiooni esitlusega. Kollektsiooni EGO edasiarendus tõi esitlusele uues kuues traditsioonilised käsitöövõtted ja klassikalised vormid. 

Vahel tuleb unustada kõik muu ja mõelda ainult enda peale. Eriti kui asi puudutab käekotte – nõnda võiks kõlada Kadri Kruusi deviis. Kollektsioon EGO väljendab seda parimal võimalikul moel. 100 protsenti nahast valmistatud käekottide hulgast leiab nii klassikalise siluetiga ajatuid kaaslasi kui ka erilisi ainueksemplare. Igal EGO kollektsiooni kotil on oma funktsioon, mis muudab nad vastupandamatult vajalikuks.

Foto: Toomas Pippar

Kadri ise ütleb: «Minu arust on kotid nagu naised, iial ei või teada, mida nad endas peidavad. Igas naises peab veidike ego olema. Näiteks uue kollektsiooni väike punane kott on kaetud 60 lilleõiega, mis on stantsitud välja üle 100 aasta vanuse pressiga. Iga lilleõis on pressitud reljeefseks üks haaval, pisikese pressiga, mis aetakse kuumaks täiesti tavalisel pliidil. Väikese koti valmistamiseks kulub 15-17 tundi. Kõik kotid on 100 protsenti nahast. Lukuotstesse on graveeritud väike kvaliteedimärk.»

Kollektsiooni luues püüdis Kadri ühendada edeva praktilisusega. 60ndate hõnguga kotivorm seob endas klassikalised nahatehnikad ja erifaktuurilised- ja metalliknahad. EGO kollektsioon on kantud mõttest, et kott võib olla nagu sõber, kelle käele nõjatuda, kui tunne on ebakindel.

Kadri Kruus
Kadri Kruus Foto: Toomas Pippar

Kollektsiooni EGO võib tõsta ka maailmaränduri staatusesse. Septembri lõpus sammusid Kadri Kruusi EGO kollektsiooni kotid käsikäes Oksana Tanditi rõivastega esmakordselt Washingtoni moenädala lavalaudadel.

Kadri Kruus on rahvusvaheliselt tunnustatud nahadisainer, kelle töös kohtuvad kaasaegne disain, funktsionaalsus ja kvaliteetsed materjalid. Käsitööliste iidsetes traditsioonides peituv kirg ja hool, on kandunud ka Kadri igapäevatöösse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles