Kas tomateid peaks hoidma külmkapis?

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Inimesed hoiavad juurvilju ja puuvilju külmkapis, et need säiliksid kauem. Tõsi, mõned neist peavadki külmkapis olema, see on ju loogiline. Kuidas on lood tomatitega? Kas tomateid tohib külmkapis hoida?

Florida ülikoolis tehtud uuringus selgus, et tomateid ei peaks külmkapis hoidma, sest nende maitse väheneb ja osa sellest maitsest ei pruugi enam tagasi tulla, vahendab The New York Times. Uuringute juht Harry Klee võrdles seda sümfooniaorkestriga, kust on välja jäänud puhkpillid ja viiulid, hääl on, aga kõla ei ole enam sama.

Maitsvad tomatid koosnevad hapete, suhkrute ja kemikaalide segust, mis peavad olema tasakaalus. Klee ja tema meeskond panid tomatid nädalaks ajaks külmkappi ja lasid neil seejärel ühe päeva toatemperatuuril seista. Isegi pärast tervet päeva soojemas temperatuuris, ei taastunud tomatite endine maitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles