Riias toimub rahvusvaheline kokteilivõistlus

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brita Kikas, Mihkel Kahn, Hirja Niit
Brita Kikas, Mihkel Kahn, Hirja Niit Foto: Andres Raudjalg

Täna toimub Riias rahvusvaheline kokteilivõistlus Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016, kus astuvad võistlustulle oma ala parimad kahekümnest riigist, sealhulgas ka Eestist.

24.novembril leiab Riia kesklinnas aset põnev kokteilivõistlus, kus teiste hulgas astuvad üles ka viis Eesti kokteilimeistrit: Brita Kikas, Krista Meri, Hirja Niit, Mihkel Kahn ja Heleri Teder. Eelmisel aastal läks tihedas konkurentsis võit just eestlasele, nimelt saavutas Angelika Larkina teiste konkurentide ees kindla võidu.

Riga Black Balsam Global Cocktail Challange 2015 võitja Angelika Larkina
Riga Black Balsam Global Cocktail Challange 2015 võitja Angelika Larkina Foto: Harry Tiits

Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge toob kokku kahekümne riigi esindajad, kellest üks võistleja on kohale sõitnud nii kaugelt kui Singapurist. Lisaks on osalejaid Austriast, Soomest, Ukrainast, Lätist, Leedust, Hollandist, Poolast, Portugalist ja teistest Euroopa riikidest. 

Võistlejatel tuleb seitsme minuti jooksul valmistada maitsev kokteil, mille üks komponentidest peab olema Riga Black Balsam. Valminud hõrgutisi hindab žürii eesotsas Ron Busmaniga, kes on Rahvusvahelise Baarmenite Assotsiatsiooni president. 

Viiekümne osaleja seast valitakse välja kuus võistlejat, kes saavad rahalise auhinna ja nende seast parim läheb koju peauhinna ehk 3000 euroga. Kuidas läheb eestlastel sel aastal, selgub juba täna õhtul Riias, kus Postimees on kohal, et omadele pöialt hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles