Kaks asja, mida teha pärast suurt söömingut, et ebamugavusest üle saada (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Pidulauas tuleb sageli ette liigsöömist, sest peale suure prae ja lisandite tahaks ka torti süüa või kommi maitsta. Enne kui langed oimetult diivanile, tasub oma enesetunde jaoks kohe midagi ära teha.

Kui märkad, et oled söönud liiga palju, tuleks kohe püsti tõsta, mitte pikali heita, et «leiba luusse lasta.» Dietoloog Leslie Bonci selgitab väljaandes Popular Science, et liikumisel on toidu seedimises väga oluline roll. 

«Istumast püsti tõustes liigub toit kiiremini edasi ja sa vabaned ebamugavustundest varem kui laua taga istudes,» räägib Bonci.

Liikumine annab kehale märku, et nüüd on vaja energiat ja toit liigub maost soolestikku. Tänu sellele väheneb ka tunne, et kõht läheb kohe lõhki. 

Sörkima väga täis kõhuga muidugi minna ei tohiks, kõige parem on sellises olukorras kerge jalutuskäik naabruses.

Samal ajal tuleks juua ka nii palju vedelikke, kui täis kõht laseb. Kõige parem on vesi, kuid tegelikult aitab seedimist kiirendada igasugune jook. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles