Lihaküpsetamise saladus Lasnamäe nõlval

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pallasti tänava pealtnäha ilmetu hoone teisel korrusel tegutseb aseri restoran KišMišš.
Pallasti tänava pealtnäha ilmetu hoone teisel korrusel tegutseb aseri restoran KišMišš. Foto: Erik Prozes

Pole mingit kahtlust – kümmekond aastat tagasi Lasnamäel Pallasti tänavas Tallinna üht parimat šašlõkki pakkuma hakanud aseri rahvusrestoran KišMišš suudab seda endiselt.

Minu viimane kogemus sellest aseri söögikohast pärines aastate tagant, kui peretuttavast sakslase sinna šašlõkki sööma vedasin. Teadsin, et see on kindla peale minek. Olin oma krimilugude allikatega seal piisavalt tihti liha sisse vohminud ja sealses šašlõkis mitte kunagi pettuma pidanud. Sealiha, lambaliha, kalkuniliha, kanaliha… vahet polnud. Šašlõkiahju taga vardaid keerutav mägedemaa poeg (naisi selles kultuuris liha valmistamise juurde ei lasta) oli meile alati küpsetanud õiges toonuses ja maitsvas marinaadis mahlase prae.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles