Tähelepanu! Just need on kolm peamist jõulutrendi!

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii nagu rõivamoes, on ka jõulutoodetel igal aastal uued trendid. Alati on tore taasavastada juba klassikaks saanud jõuluvärve, kuid oluline on lisada mõni uudne nüanss või element. Uue suunana kasutatakse jõuluehteid sisekujunduses aastaringselt, sest ehted on muutunud omaette disainielemendiks. 

«Kaubamaja jõuluettevalmistused kestavad terve aasta. Otsime inspiratsiooni ning külastame tuntud jõulumesse kogu maailmas,» rääkis Kaubamaja ASi tegevdirektor Erkki Laugus. «Trendide kujundamisel peame alati silmas Eesti inimesi, et pakkuda neile igal aastal midagi uut ja põnevat.»

Ajakirja Hooaeg peatoimetaja ja Kaubamaja ASi turundusdirektori Britta Ratase sõnul on sel aastal kõige populaarsemaks osutunud just käsitööehted. «Eesti inimene on käsitsi valmistatud ehted üles leidnud ning kasutab neid hea meelega oma kodu kujundamisel,» sõnas Britta Ratas. «Samuti tasub panna tähele klassikaliste jõuluvärvide jõulist tulekut, kuid samas ka uudseid elemente, mis annavad trendile täiesti uue hingamise.

Minimalistlik luksus

Trendi fookuses on metalsed ja matid pinnad. Võrreldes eelmise aastaga on seda metalset sära toodetele lisatud maitsekalt ja elegantselt − asjadel on üks fookus, mis on oskuslikult esile tõstetud. Värvitoonidest domineeribki selles jõulutrendis metalne toon, aktsent on must, sinine ja punane. Kuna tooted on vormilt modernsed ja geomeetrilised, välimuselt hubased ja pidulikud, siis on neid kodukujunduses üsna hõlbus kasutada aasta ringi.

Põhjamaine algus

See trend võib tunduda väga tuttavlik ja kannab endas hulka klassikalisi ja Skandinaavia stilistika elemente. Vormid on lihtsad ja selged, materjalideks tuttav betoon, keraamika, puit, klaas, vineer, vill, vilt, pehmed karvapinnad ja igasugused printmustrid. Värvipalett on mahe: hallid, beežid, pruunid, lillad ja rohelised toonid on justkui lahjendatud suure koguse valgega, oma erksusega saab uhkustada ainult punane toon. Seda trendi on lihtne sobitada eri stiilides interjööridesse, sest see on lihtne, aus ja loomulik.

Käsitööehted

Käsitööehete populaarsus on aasta-aastalt aina enam jõudu kogunud. Käsitööehetele puhuvad elu sisse just tema tegijad ja sellepärast on iga element unikaalne. Sellist ehet, kus iga pintslitõmme on hoolikalt läbi mõeldud ja käsitsi peale maalitud, on kõige parem kinkida oma kallitele lähedastele. Selline kink on justkui investeering, mis läheb ajas aina väärtuslikumaks. Kuna need ehted on nii erilised, siis ei pea neid ainult kuusele riputama, vaid võib panna ka vaagnatesse või kausikestesse, kus ehe saab pikka aega särada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles