Hittvideo: võimatud kehaideaalid ajavad masendusse ka mehed

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Josep M Suria / PantherMedia / Scanpix

Meestele öeldakse pidevalt, et nad peaksid ajama end vormi ja musklisse ning meedia on täis ebarealistlikke mehekehasid. Ühiskond nõuab meestelt aina suuremaid muskleid – see on muutunud lausa naeruväärseks.

Vaata alljärgnevat videot, mis annab parajalt mõtteainet. Ebarealistlikud kehaideaalid ei ole soopõhised – samamoodi, nagu meedia süvendab naiste kehade ebarealistlikku kuvandit, teeb ta seda ka meeste puhul. Tulemuseks on see, et 25 protsenti meestest, kelle kehakaal on tegelikult tervislik ja normaalne, arvavad, et nad on liiga kõhnad.

«Viimase kümnendi jooksul oleme me näinud, et meeste hulk, kes pole oma kehaga rahul, on kolmekordistunud,» ütleb kliiniline psühholoog Stuart Murray. Tagajärjed on tõelised ja hirmutavad: mõnedel meestel kujuneb välja lihasdüsmorfia, mille põhjuseks on kehateemalised kinnisideed. Rohkem kui üks kolmest teismelisest poisist tunnistavad, et kasutavad lihaseid kasvatavaid aineid

«Probleem on selles, et mul on tunne, nagu ma peaksin oma keha muutma,» räägib üks noormees. «Aga ma olen tervislik. Ma teen trenni. Ma söön õigesti. Ma saan kõik, mis ma vajan.»

See video, mida on tänaseks vaadatud ligi 14 miljonit korda, tuletab meile meelde: mehed on rohkemat kui nende musklid.

Impossible beauty standards are not gender specific. via ATTN: Video

Posted by George Takei on Saturday, 3 December 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles