Neli nippi, kuidas vältida punasest veinist tekkivat peavalu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Punane vein võib tekitada peavalu isegi siis, kui sellest ei jooda purju, kuid olgem ausad - vahel tuleb ette ka liialdamist. Käes on pühade-eelne aeg, mil tuleb ette palju toredaid üritusi. Kui su lemmikjook on punane vein, oled juba tuttav sellest tingitud tuikava peavaluga.

Haara mesi!

Mees on fruktoosi, mis aitab veres alkoholi metaboliseerida. Teine kord, kui aimad, et oled liialdanud, võta lusikaga suutäis mett ja võid loota, et peavalu on see kord leebem, kirjutab Pure Wow.

Joo rohkem vett

Alkohol viib kehast vett välja, mis tähendab, et veini rüübates tuleb kõrvale võtta ka veeklaas ja seal kohusetundlikult vett vahele juua. Veepuudus tekitab kergesti peavalu.

Vaheta vein välja

Arvatavasti ei huvitagi sind igavad üksikasjad, kuid nii palju tasub siiski kõrva taha panna, et viinamarjad sisaldavad looduslikult esinevaid kemikaale tanniine, mis annavadki veinile selle täidlase maitse. Paraku on see ka üks põhjus, miks vein põhjustab peavalu. Kuna punases veinis on palju tanniine, tasub eelistada valget veini või otsida vinoteegist spetsiaalne punane vein, kus on tanniine vähem. 

Joo vähem

See on küll ebapopulaarne soovitus, aga vajab üle kordamist. Selleks, et veini nautida, ei pea seda jooma kiiresti ja suurtes kogustes. Kodus õhtusöögi kõrvale juues ei olegi tavaliselt mõõduka tarbimisega probleeme, küll aga on raske end ohjata seltskonnas, kus tuju on ülev ja jooki laialt käes. Nii võib juhtuda, et ühest pokaalikesest saab kõigest paar tunniga hoopis neli pokaali ja hiljem on tagajärg teada. Kui lähed jõulupeole, siis lepi endaga kokku, et ühe tunni jooksul jood vaid ühe klaasi veini ja hoia kellal silm peal. Kui tempo läheb liiga kiireks, asenda veiniklaas veega ja hommikul pole peavalu karta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles