Seitse erinevust hea ja halva suhte vahel

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Milline on hea ja tervislik suhe? Kas sa oskad mürgist suhet kaugelt ära tunda? Siin on seitse asja, mis eristavad tervislikku suhet mürgisest. 

Kas on olemas selliseid märke, mis viitavad sellele, et oled heas ja tervislikus suhtes? Loomulikult on hea enesetunne kõige alus, aga Huffington Post vahendab lisaks veel seitset asja, mis eristavad tervislikku suhet mürgisest.

  1. Sul on võimalus vabalt tegeleda oma huvidega ja suhelda sõpradega. Mõistlik ja mõistev partner saab aru, et huvid väljaspool suhet ainult tugevdavad omavahelist sidet. Ühegi suhte nimel ei tohiks oma olemust kaotada.
  2. Sa ei käitu tema juuresolekul teistmoodi. Ei ole vahet, kas sa oled koos temaga, oma sõprade või vanematega, sa ei pea oma käitumist tema juuresolekul muutma või kontrollima.  
  3. Õigused ja kohustused on enam-vähem võrdselt jagatud. See tähendab seda, et tervislikus suhtes ei ole ühel rohkem võimu kui teisel. Mõlemal partneril peaks olema võrdselt õigus otsustada.
  4. Sa saad oma unistusi järgida. Teie unistused ja eesmärgid ei pea olema täpselt samad, aga te peaksite üksteist plaanide elluviimisel toetama.
  5. Teie erinevused rikastavad suhet. Oletame, et üks teist on kasvanud maal ja teine linnas, siis ei ole vajadust ühel oma eelnevaid kogemusi varjata või maha salata. Erinevusi saab alati võtta ka huumoriga, mitte liiga tõsiselt, ja need võiksid pigem rikastada teie suhet kui mõjuda sellele halvasti.
  6. Sa võid oma telefoni valveta jätta. Tervislikus suhtes peaks see olema täiesti normaalne, et sa võid oma telefoni jätta valveta, kartmata et su partner seal ringi nuhiks või kui ta seda teeb, siis ta ei leia sealt midagi halba. See on muidugi usalduse küsimus.
  7. Sa saad oma kaaslasele öelda, kui ta on sulle haiget teinud. Ära muretse, kui sa aeg-ajalt oma partneriga nääkled, see on täiesti normaalne ja näitab, et te suhtele omavahel. Samas, sa ei tohiks muretseda sellepärast, kas sa saad talle öelda, mis sind õnnetuks teeb või mitte. Kui sa tunned, et sa ei saa kõike oma südamelt ära rääkida, siis oled õnnetu ja sulgud endasse, mis kokkuvõttes ei ole tervislik teie suhtele.   
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles