Pehme, krõbe, krobe

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühadeks valmis: "Kui juba korra ise piparkoogitainast teed, siis selle juurde jäädki," ütleb Ragne Värk, käes ämbritäis advendiks küpsetatud piparkooke.
Pühadeks valmis: "Kui juba korra ise piparkoogitainast teed, siis selle juurde jäädki," ütleb Ragne Värk, käes ämbritäis advendiks küpsetatud piparkooke. Foto: Kerli Sosi

Piparkook võiks olla hamba all ühtaegu krõbe ja mure, arvab toidublogija Ragne Värk. Just selliseid ta oma koduahjus Pärnus kõige rohkem küpsetabki. Kui tuleb isu põnevama maitse ja krobedama koostise järele, paneb ta ahju gluteenivabad piparkoogid. Pühadevürtsiseid lemmikuid on tal aga veel.

Kodus piparkoogitainast teha pole mingi ülearu keeruline kunst.

«See on tegelikult imelihtne. Ja olgem ausad – kui juba korra ise teed, siis selle juurde jäädki,» nendib toidublogija Ragne Värk (kokkama.ee), kelle köök on advendiajal jahvatatud jõuluvürtside ja piparkookide küpsetamise lõhna täis. Ehtsast võist ja muudest läbiproovitud koostisainetest piparkoogitainale poest vastast ei leia, on ta kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles