Kreeka jõuluroad: pita

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pita
Pita Foto: Borjomi / Varkizana Taverna

Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Kreeka toidud pärinevad Loukas Giakoumatose perekonna retseptivaramust. Loukas Giakoumatos on Eestisse armunud kreeklane ja Varkizana Taverna peakokk.

Pita

Koostisosad:
  • 25 grammi pärmi
  • 300 ml käesooja vett
  • 1 spl suhkrut
  • 1,5 spl oliiviõli
  • 500 gr jahu
  • 1 tl suhkrut
  • 2 tl soola
  • pisut koriandrit ja/või pune
  • soovi korral võib lisada ka päikesekuivatatud tomateid
Valmistamine:

Sulata vees pärm ning seejärel lisa jahu, sool, suhkur ja oliiviõli. Sega koostisosad omavahel ning jäta tainas rätikuga kaetuna 40-50 minutiks kerkima. Rulli taignast sobiva suurusega tükid ning raputa peale maitsetaimed ning riivitud juust. Kuumuta ahi 250°C-ni ja vahetult enne ahju panekut piserda peale pisut oliiviõli. Küpsetada 8 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles