Lugeja nipid: mida teha, et jõuluaeg oleks ideaalne

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Jõuluaeg peaks olema kõige rahulikum aastas, aga tihtipeale on see hoopis kõige kiirem aeg, sest tegemisi on palju ja millegipärast kuhjuvad need kõik viimasele minutile. Meile kirjutas tore lugeja, millised on tema nipid, et jõuluaeg oleks ideaalne. 

  • Alusta kodu kaunistamist ja sea üles jõulupuu.
  • Esmalt kaunista ära jõulupuu. Mõtle välja oma selle aasta teema, näiteks värvikombinatsioonid kuldne ja punane või hõbedane ja sinine jne. Puu kaunistamiseks võta alati aega ja kõige toredam on seda teha koos perega.
  • Seejärel kaunista ära kõik oma kodu ruumid, et luua jõulumeeleolu igasse oma toa nurka. Ära unusta kaunistamast ka koridori ja välisust, siis on jõuluajal eriti mõnus ja ilus koju tulla. Kui sul on oma aed, ehi ka maja ja puud. Õhtul pimedal ajal koju tulles tuleb sisse muinasjutuline tunne.
  • Osta endale mõni jõulu-CD või lae alla mõni jõulualbum. Mängi jõulumuusikat autos ja õhtul koju tulles on jõulumeeleolu garanteeritud. Võimalusel külasta ilusaid jõulukontserte, see annab mõnusa laengu. Jõulumuusika mängigu kodus kindlasti ka jõuluõhtul!
  • Leia aega jõulufilmide vaatamiseks, sest need on täis südamlikkust ja jõulutunnet.
  • Tee midagi südamest, üllata mõnd sõpra või naabrit enda tehtud hõrgutisega või, miks mitte, vii mõnele tuttavale jõuluüllatuseks jõulupuu, süstid sellega ka teistesse jõulutunnet ja rõõmu ning usku headusesse.
  • Planeeri jõuluõhtusöök varakult, osta komponendid, kui vaja, katseta enne ja jõuluõhtul serveeri aasta kõige uhkem õhtusöök.
  • Pea meeles, et jõulud ei seisne ainult asjades, rahas või kõige kallimate dekoratsioonide ja kingitustega eputamises. Jõulud on ennekõike kristlik püha, mis veedetakse rahulikult pere seltsis. Ei ole oluline, et teil oleks kuuse all miljon kinki, oluline on see, et pere oleks ümber ning kõik oleksid rõõmsad ja õnnelikud!
  • Jõuluõhtul oleks hea meenutada, miks just sulle on tegelikult jõulud tähtsad!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles