Uuring: tekiilas leiduvad ained võivad aidata kaalu kaotada

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Franck Camhi / PantherMedia / Scanpix

Kui sulle meeldib vahepeal nii mõnigi tekiila-tops teha, siis on sulle häid uudiseid: hiljutised uuringud viitavad, et tekiilas leiduvad ained võivad aidata kaalu kaotada.

2014. aastal läbi viidud uuringu kohaselt on agaavitaimes leiduvatel suhkrutel alandada veresuhkrutaset ning see aitab ülekaalulistel inimestel kaalu kaotada. Agaavitaimest aga valmistataksegi tekiilat.

Marcedes G. Lopez, kes oli üks uuringu läbiviijatest, selgitab, et tekiilas sisalduvad ained suurendavad selle hormooni osakaalu meie kehas, mis tekitab täiskõhutunnet. Nii tunned sa pikema aja vältel, et su kõht pole tühi.

Teises uuringus toitsid teadlased hiiri nii tavalisel kombel kui ka lisasid nende joogivette agaavist eraldatud looduslikke suhkruid. Agaavisuhkrut tarbinud hiired sõid kokkuvõttes vähem ning ka nende veresuhkrutase oli madalam.

Lopezi sõnul ei suuda inimkeha agaavisuhkruid lõhustada ning seega ei kergita see veresuhkrutaset, vahendab American Chemical Society.

Loomulikult ei ole kuigi tervislik plaan asuda tekiila abil kaalu kaotama, tegemist on alkoholiga ning seda tuleb tarbida vastutustundlikult. Küll aga tasub meelde jätta, et agaavisuhkur on teistest mitmeti kasulikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles