Viis nippi, kuidas olla järgmisel aastal produktiivsem

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graham Oliver / PantherMedia / Scanpix

Uus aasta on kohe ukse ees, mis tähendab, et aeg on teha uusaastalubadusi. Olenemata sellest, et enamik meist alustab uuel aasta suure entusiasmiga on väga raske leida piisavalt motivatsiooni, et terve aasta oma eesmärkide poole püüelda. Siin on viis teaduslikult tõestatud nippi, kuidas olla produktiivsem ja seeläbi suurendada motivatsiooni, et jõuda uue aasta alguses seatud eesmärkideni. 

Elite Daily vahendab, et mõni väike muudatus sinu igapäevategevustes, võib olla väga märkimisväärse tähendusega suurte eesmärkide saavutamisel. Kui sa oled produktiivsem, siis on sul lihtsam leida rohkem aega ja motivatsiooni, et oma lubadused täide viia. Siin on viis teaduslikult tõestatud nippi, kuidas uuel aastal produktiivsem olla.

  1. Lase valgus tuppa. Chicago Northwesterni ülikooli teadlased leidsid, et naturaalne päevavalgus mõjub inimesele paremini kui kunstlik valgus. Leiti, et päevavalgusega töötavad inimesed on produktiivsemad kui teised.
  2. Kontrolli, kui kiire on sinu internetiühendus. Mõtle, kui mitu korda pead sa õppimise või töötamise ajal pause tegema, sest su internetiühendus on liiga aeglane. Teadlased selgitavad, et kiirema internetiga kaasneb ka suurem produktiivsus.
  3. Proovi pausi ajal kolleegidega sotsialiseeruda. Teadlased leidsin, et need, kes suhtlesid lõunapausi ajal paljude inimestega, olid ligi 36 protsenti produktiivsemad ja neil ei esinenud nii palju tööstressi.
  4. Tööta 90-minutiliste intervallidega. Ükskõik, kas sa oled jõusaalis, koristad kodu või töötad mõne suure projekti kallal, siis uuringud näitavad, et inimene ei ole võimeline produktiivselt töötama üle üheksakümne minuti korraga. Kui saad pane endale äratuskell ja võta iga üheksakümne minuti tagant kümne kuni kolmekümne minutiline paus.
  5. Treeni väljas. Teadlased on leidnud, et inimesed on palju produktiivsemad pärast seda, kui nad veedavad aega värskes õhus. Loodus stimuleerib loovust ja produktiivsust nii nagu tehiskeskkond seda teha ei suuda. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles