Kuus viisi, kuidas soiku jäänud sõprust taastada

Grete Tammoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Olaf von Lieres / Panthermedia / Scanpix

Elu muutub üha kiiremaks, kohustused kipuvad üksteise otsa kuhjuma ning aega ei ole kunagi piisavalt. Sõbrasuhted võivad tänapäevase tormilise elutempo juures kannatada. Mida teha, kui ühel hetkel avastad, et pole hea sõbraga juba mitu kuud sõnagi vahetanud? Siin on kuus viisi, kuidas unarusse jäänud sõprussuhteid uuesti lõkkele lüüa.

Kirjuta talle Facebooki

Elektrooniline suhtlus on kõige lihtsam viis inimesega ühendust saada, vahendab Woman’s Day. Anna sõbrale Facebooki teel teada, kuidas sul läheb ja millega oled vahepeal tegelenud. Seeläbi võib sõber saada julgustust, et sulle sama avameelselt vastata. Kui olete juba jutule saanud, siis tasuks kindlasti plaanida, millal võiksite kokku saada. Siinkohal tasuks meeles pidada, et Facebook võib olla heaks alguseks, kuid see ei asenda päris suhtlemist!

Ühiste huvidega tegelemine

Tegevused, mida varemalt koos tegite, on sõpruse taastamisel kindlasti abiks. Minge koos šoppama, uisutama või teatrisse. Ühised mälestused aitavad teid teineteisele taas lähemale tuua.

Võta telefon kätte ja helista talle

Helistamine võib ju tunduda naeruväärselt loogilise mõttena, kuid sellegipoolest tasuks seda endale vajadusel meelde tuletada. Uskuge või mitte, kõige iseenesestmõistetavamad ideed ei pruugi tihtipeale lihtsalt pähegi tulla. Üle pika aja sõbra hääle kuulmine on kindlasti suurepärane ning peale selle saate telefoni teel paika panna mõne sobiva aja, mil teineteist ka silmast silma näha.

Tee midagi toredat ja ootamatut

Vahet ei ole, kas saadad talle isekootud käpikud või heade soovidega postkaardi, südamest tulnud väike kingike võib talle meelde tuletada, kui oluline teievaheline sõprus talle tegelikult on.

Minge koos välja

Sul on juhuslikult üks kontserdi- või kinopilet üle? Kutsu sõber kaasa ning saate seeläbi koos aega veeta. Samuti pole see nii stressirikas kui kahekesi kokku saamine. Saate soovi korral ka teiste inimestega suhelda või lihtsalt esitust nautida ega pea kohe sisuka üks-ühele vestlusega silmitsi seisma.

Proovige koos midagi uut

Saada enda sõbrale sõnum ning paku välja, et võiksite koos midagi uut ja huvitavat teha. Minge mängige paintball’i, sõitke kanuuga või osalege näiteks mõnel tantsukursusel. See on suurepärane viis teineteise kohta midagi uut õppida ning luua häid mälestusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles