Moepilk tulevikku

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marni.
Marni. Foto: SCANPIX

​Mis on moes homme? Kiirgaloppi kihutavas moemaailmas on täna juba eilne päev! Ainus võimalus ellu jääda on hoida pilk tulevikuhorisondil. Saabumas on trendid, mis kuulutavad rahu ja  looduslähedust ning mida vürtsitab terve rivi lõbusaid kiikse.

Enne kui detailidesse uppuda, tasub heita kiirpilk üle meeleolude. Muutunud on tohutult palju, nii stilistikas kui ka hoiakutes. Näiteks on inimeste tähelepanu pöördunud välistelt väärtustelt üha enam sisemaailma – tähtsam kui ilus fassaad püsti panna on mõista, kes sa tegelikult oled. Ja milleks siin oled. Moe paraadliku ja edeva olemusega see justkui üleüldse kokku ei kõlaks, kuid päris nii see pole. Ka lihtsat, puhast ja vaimsema fookusega eluvaadet on võimalik riietuse kaudu väljendada. Jaa, tegite õige järelduse – paljuski just sellele tugineb mitu hooaega jutti moetüüri hoidnud minimalistlik esteetika. Vähe detaile, värve, efekte – et kandjale endale ning tema mõtetele oleks samuti ruumi. Sama filosoofiat toetab ka kiirmoekire jätkuv vaibumine ning aeglase moe eelistamine. Tõsi, endiselt leidub neid, kes ka masstootmise koopiaid kannavad, kuid nende vanusepiir nihkub üha allapoole ning kandjatering aheneb igal laiuskraadil. Edukamad on projektid, kus kaubandushiid teeb limiteeritud kollektsioonis koostööd mõne nimeka ja omanäolise käekirjaga loojaga, mis tõotab enam isikupära, kvaliteeti ja meeldejäävaid kiikse. Loogika on lihtne – mida ausamalt endasse vaadata, seda vähem on hirme. Nii vabaneb mängulust, julgus eelistada riietes ja aksessuaarides midagi erilist.

Marni. / Scanpix
Marni. / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles