Meestele: miks naine ei tee tavaliselt esimest sammu

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Scanpix

Tundub, et üldiselt nõustuvad nii mehed kui naised, et huvi korral peaks just meespool tegema esimese sammu. Miks see nii on? Me elame ju 21. sajandil, mil vanad soorollid on juba ammu muutunud. Selgitame, miks on tavaliselt nii, et naised ei tee esimest sammu. 

Alati ei ole nii, et ainult traditsiooniline käitumine, et mees peaks tegema esimese sammu, hoiab naisi seda tegemast. Askmen.com vahendab kaheksa võimalikku põhjust, miks naised ei tee esimest sammu.

  1. Ühiskond peab seda agressiivseks ja mitte üldse naiselikuks käitumiseks. Traditsioonilised soorollid on esimene asi, mis hoiab naisi tagasi. Paljud naised kardavad, et ootustele vastupidist käitumist võidakse pidada agressiivseks ja see ei ole väga naiselik. Kui me tahame julgustada naisi rohkem initsiatiivi võtma, siis peaks seda tegema ka teistes eluvaldkondades näiteks töö juures.
  2. Naised ei pea tegema esimest sammu. Väga paljud naised arvavad, et see ongi mehe kohustus tulla ennast tutvustama ja kui üks mees ei tule, siis tuleb keegi teine. Kui sa oled tavaliselt see mees, kes võtab alati ohjad enda kätte, siis võta hetk aega ja vaata ringi, võib olla avastad just mõne laheda naise, kes tuleb ise sinu juurde.
  3. Naised kardavad ka äraütlemist. Isegi, kui tegemist on naisega, kes on avatud tegema esimest sammu, siis hirm äraütlemise ees on temas siiski. Ilmselt kogus ka tema hetkeks julgust, et mehega rääkima minna, aga mees saab oma kehakeele ja sõbraliku suhtumisega naise hirmu leevendada.  
  4. Mõned mehed ei tunne ennast mehiselt, kui naine nende poole pöördub. Asi ei olegi alati naistes, vaid mõned traditsioonilisema mõtlemisega mehed ei tunne ennast enam mehelikult, kui naine nende poole ise pöördub. Seetõttu jätavad mõned naised esimese sammu tegemata, sest nad tahavad säästa mehe «mehelikke» tundeid.
  5. Nad ei taha näida meeleheitlikud. Naised muretsevad sellepärast isegi rohkem kui mehed. Naised tunnevad ennast esimest sammu tehes ebakindlalt ja nad ei taha näida meeleheitlikud.
  6. Naised unustavad ära, et nad võivad ka ise esimest sammu teha. See on pisut kummaline, aga tõepoolest, võttes arvesse kõiki romantilisi komöödiaid ja telesarju, siis on alati mees see, kes teeb esimese sammu. See tähendab seda, et mõni naine isegi ei tule selle peale, et võiks ise mehele lähenda.

    7. Nad ei ole sinus kindlad. Võib olla tead mõnda naist, kes justkui oleks           sinust huvitatud, aga ta ei tee esimest sammu. Põhjuseks võib olla see, et         ta ei ole sinus 100 protsenti kindel. Võib olla ta vajab veel aega, et jõuda         sinu suhtes otsusele. Naised ei taha mehes tekitada asjatut lootust, kui             nad ei ole oma valikus täiesti kindlad.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles