Teadlased paljastavad: just see on ideaalne seksuaalpartnerite arv

Grete Tammoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Suurbritannias läbi viidud uuringute põhjal tehti kindlaks, kui suur on inimese ideaalne seksuaalpartnerite arv, vahendab Daily Mail. Loe edasi ja saa teada, kui suur see maagiline arv teadlaste arvates olla võiks.

Varem või hiljem tuleb igas suhtes jutuks, kui paljude inimestega su partner maganud on. Nüüd on Nottinghami, Bristoli ja Swansea ülikooli teadlased aga kindlaks teinud, kui suur on inimeste ideaalne voodipartnerite arv, ning selleks on kolm. See arv on sama nii meeste kui naiste puhul. Kui tegemist on aga inimesega, kellega soovitakse pikaajalisse suhtesse astuda, siis eelistaksid enamik inimesi, et nende uuel kaaslasel oleks vaid kaks eelnevat voodipartnerit olnud.

Uuringu käigus küsitleti 188 inimest (kellest 104 olid naised) vanusevahemikus 18–35 eluaastat. Tulemused näitasid ka seda, et mehed, kes on maganud rohkem kui kuue inimesega, on naiste jaoks vähematraktiivsed. Meest jaoks oli murdepunktiks aga üksteist varasemat voodikaaslast.

Liiga pikk ja ulatuslik seksuaalne minevik viitab ekspert Steve Stewart-Williamsi sõnul sellele, et tulevane kaaslane ei pruugi pikaajalise ja pühendunud suhte jaoks just parim valik olla. Levinud arvamus, et meeste puhul on juhuslikud vahekorrad ning lodev seksuaalelu aktsepteeritav, lükati ümber. Tegelikkuses väljendasid mõlema soo esindajad liiga kirju minevikuga partnerite suhtes vastumeelsust.

Ainuke erinevus meeste ja naiste vahel seisnes selles, et mehed olid suurema tõenäosusega nõus magama partneriga, kes oli kas süütu või kellel oli vähe eelnevaid seksuaalkogemusi.

Iroonilise tõsiasjana tuli välja aga see, et uuringul osalejad ise suuremas osas enda poolt püstitatud standarditele ei vastanud. Keskmine varasem seksuaalpartnerite arv oli naistel 5,81 ning meestel lausa 8,4. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles