Tervislikud lisandid smuutile, et leevendada kõhupuhitust

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Markus Mainka / PantherMedia / Scanpix

Kõht on jõulusöökidest punnis ja puhitab? Tee endale üks tervislik smuuti, mis aitab võidelda puhituse vastu. 

Eriti pärast suuri pühadeaegseid sööminguid tahaks midagi head ja värsket, mis ei ajaks kõhtu rohkem punni. Smuutiretsepte on väga palju erinevaid ja alati võib ka ise midagi uut välja mõelda.

Smuuti koosneb põhimõtteliselt kolmes koostisosast: puuviljad, vedelik ja lisandid. Lihtsalt tuleb meeles pidada, et koostisosadega ei maksa üle pingutada ja selleks, et smuuti oleks eriti kerge võiks vedelikuna kasutada tavalist vett. Selleks, et võidelda puhituse vastu, on olemas looduslikud lisandid, vahendab Bold Sky. 

  1. Kurkum. Lisaks sellele, et kurkum võitleb puhituse vastu, on see hea ka inimese ajule ja leevendab liigesepõletikku.
  2. Marjad. Igasugused erinevad marjad on kõhule väga head, sest enamik sisaldab antioksüdante.
  3. Linaseemned. Nendes on palju kasulikku omega-3 rasvhapet, mis on kasulik südamele ja aitab samuti võidelda puhituse vastu.
  4. Ingver on lisaks ka valuvaigisti.
  5. Roheline tee. Otsi poest rohelise tee lehti ja lisa neid smuutile. Esiteks leevendab see puhitustunnet ja teiseks tugevdab immuunsüsteemi.
  6. Toorkakao pulber. See on suurepärane lisand smuutile, mis aitab võidelda puhituse vastu ja vähendab südamehaiguste tekke riski. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles