Mida peaks teadma enne, kui lähete paariteraapiasse?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Paariteraapia on üks võimalus, kuidas oma sassi läinud suhet parandada. Tihti juhtub nii, et inimesed lepivad aja kokku alles siis, kui on juba liiga hilja. Lihtsast kommunikatsiooniveast on saanud aastatepikkune sügav probleem, mis on pealispinna all salamisi peidus olnud. Teraapia võib abielu päästa, aga ainult siis, kui te selleks valmis olete. 

Kas paariteraapiaga on võimalik sassi läinud suhet parandada ja abielu päästa? Kindlasti, aga selleks peaks juba enne nõustamist mõned asjad enda jaoks läbi mõtlema. Women’s Health Magazine selgitab, mida võiks teha enne, kui lähete paariteraapiasse.

  1. Kõigepealt vaata sügavalt enda sisse. Kas sa tahad selle abielu eest võidelda, kuigi see on raske, ebamugav ja suur väljakutse teie mõlema jaoks?
  2. Ära oota liiga kaua. Enamik paare ootavad umbes kuus aastat enne, kui nad nõustutakse minema abi küsima. Ära oota, tegutse kohe, kuigi ka siis on võimalik probleemidest jagu saada.
  3. Leidke nõustaja, kellega te tunnete ennast mugavalt. Te võite käia kõigepealt kolme või nelja inimese juures enne, kui leiate kellegi, kes teile meeldib ja kellega te tunnete ennast mugavalt.
  4. Hoidke sõbrad oma probleemidest eemal. Sõprade toetus on üks asi, aga nad peavad austama teie privaatsust ja nad ei saa teid mõjutada ühte- või teistmoodi otsustama.
  5. Öelge oma nõustajale, kas te tahate kokku jääda või lahku minna. See määrab, kui edukas on teraapia. See on täiesti normaalne, et olete 99 protsenti kindlad, et soovite suhet lõpetada. Mida avatumad te protsessis olete, seda tervemana te ise sellest välja tulete. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles